Foto: Nordic Office of Architecture

Fortsat optur for COWIs vækstkurve

COWI fortsætter den positive udvikling i 2017 med stigende omsætning og en række nye prestigeprojekter i ordrebogen. Det er fortsat urbaniseringen på vores skandinaviske hjemmemarked samt internationalt, der driver væksten. Med en solid ordrebog på tværs af markeder og sektorer ser COWI lyst på fremtiden.

04.09.2017

I de første seks måneder af 2017 leverede COWI en omsætning på 3.068 millioner DKK, svarende til en stigning på tre procent i forhold til samme periode i 2016. Desuden havde COWI et resultat før afskrivninger (EBITDA) på 183 millioner DKK og et driftsresultat (EBIT) på 88 millioner DKK. COWIs pengestrøm var 133 millioner DKK.

"Vi følger den kurs, vi har sat i vores 2020-forretningsstrategi, og har igen øget vores omsætning. Det skyldes ikke mindst vores fokus på at styrke samarbejdet på tværs af enheder og vores evne til at vinde store projekter," siger Lars-Peter Søbye, CEO i COWI.

"Det glæder mig også, at vores finansielle stabilitet er blevet forbedret yderligere, som stigningen på 29 procent i vores pengestrøm viser. Med hensyn til indtjeningen ligger vores EBITDA på linje med samme periode sidste år, men vi ligger ikke på det niveau, hvor vi gerne vil være. Det skyldes blandt andet udfordringerne i Nordamerika, hvor første halvår var svagt, mens de sidste par måneder har vist en positiv udvikling. Stigningen på fem procent i vores ordrebog – fordelt over alle COWIs sektorer – bekræfter vores forventning om at nå målene for 2017 og frem mod 2020," fortsætter han.

Samarbejde på tværs af enheder gør hele forskellen

Den synergi, som det rette team til store projekter på tværs af fagområder og geografi giver, har vist sig at være den afgørende konkurrencefordel for COWI i de senere år.

”Vi vinder, når vi arbejder sammen på tværs af regioner og forretningsområder. Eksempelvis vandt vi i juni, som en del af et joint venture, COWIs hidtil største vandkontrakt på et britisk udviklingsprojekt i det sydlige Afrika. I juni vandt vi også projekteringen af Petroleum Cement Terminal i Alaska. I begyndelsen af året vandt vi desuden første fase af det prestigefyldte byudviklingsprojekt Östlig Förbindelse, som fuldender ringvejen omkring Stockholm," fortæller Lars-Peter Søbye.

COWI står stærkt på tværs af markederne

I første halvår overtog vi desuden den Stockholm-baserede virksomhed Projektbyrån. Den tilførte COWI værdifulde kompetencer inden for projektledelse og styrkede samtidig COWIs position i Stockholm – og dermed på det attraktive svenske marked generelt.

Lars-Peter Søbye glæder sig over, at COWI står stærkere i konkurrencen, og at det viser sig inden for alle fagområder:

"Vi har en finger med i spillet i en lang række af de i øjeblikket mest interessante og mest prestigefyldte projekter på alle vores markeder og på tværs af alle vores sektorer. Det gælder blandt andet to store projekter i London: tunnelforbindelsen Lower Thames Crossing og Thames Tideway, en 25 km afvandingstunnel, der skal hindre overløb i Themsen.

Vi er også den første danske virksomhed, som skal deltage i det største infrastrukturprojekt nogensinde: Kinas etablering af en moderne megaversion af Silkevejen. Ikke at forglemme er vi også en af de to finalister i konkurrencen om genopførelse af den norske regeringsbygning efter terrorangrebet i 2011. Fordi COWI bliver budt op til dans på store projekter – og kan vinde dem – tror jeg endnu mere på, at vi står så stærkt i konkurrencen, at vi kan nå vores 2020-mål," siger han.

Forventer fortsat vækst i 2017

På trods af de usikkerhedsfaktorer, der vedrører politiske begivenheder, og som stadig gør sig gældende på COWIs markeder, navnlig i Storbritannien og Nordamerika, er der stadig positive forventninger til resten af året: 

"Drivkraften for COWIs forretning er urbaniseringen, der fortsat tordner derudad, både på vores skandinaviske hjemmemarked og på de internationale markeder. Det giver mange spændende muligheder, og vi forventer fortsat vækst i 2017," slutter Lars-Peter Søbye.

Læs mere

Kontakt

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 2025 7018