Henriette Hallberg Thygesen valgt til bestyrelsen i COWI

CEO for Svitzer A/S (en del af Mærsk-koncernen), Henriette Hallberg Thygesen, er blevet medlem af bestyrelsen i den internationale rådgivningskoncern COWI. Thygesen kan bidrage med et indgående kendskab til COWIs kernemarkeder i kombination med gode kompetencer inden for forretningsudvikling og kundeforhold.

31.03.2017

Formanden for COWIs bestyrelse, Steen Risgaard, er glad for at kunne byde Henriette Hallberg velkommen til bestyrelsen:

“Henriette vil uden tvivl være et stort aktiv for bestyrelsens arbejde fremadrettet. Vi er ude på en spændende rejse med COWIs ‘One Step Ahead’-vækststrategi, som fokuserer på at styrke koncernens internationale position. Blandt andet vil Henriettes mangeårige erfaring fra det amerikanske marked være utroligt værdifuldt for os, og vi glæder os meget til samarbejdet.”

Stærke kundeforhold er afgørende

Henriette Hallberg Thygesen arbejdede i udlandet i mange år, men vendte tilbage til Danmark i 2016, hvor hun efterfulgte Robert Mærsk Uggla som CEO for shippingvirksomheden Svitzer A/S den 1. september. Denne globale virksomhed, som er specialiseret inden for marinetjenester, er en del af Mærsk-koncernen. Som nyt medlem af bestyrelsen i COWI ser Henriette frem til at understøtte koncernens fortsatte vækst og forretningsudvikling:

“COWI er en spændende virksomhed med store ambitioner. Selvom jeg kommer fra en anden branche, er der mange lighedspunkter med hensyn til den måde, vi driver forretning på. Forholdet til kunderne er vigtigere end noget andet, og det strategiske arbejde med at styrke denne del af forretningen er noget, jeg har beskæftiget mig med i mange år i mine forskellige stillinger inden for Mærsk-koncernen, både i Danmark og udlandet.”

Først med den nyeste viden

Med en perlerække af forretningsrelaterede MBA’er og en ph.d. i anvendt matematik i bagagen har Henriette Hallberg Thygesen også en stor faglig og personlig interesse i at bidrage til

COWIs fortsatte udvikling:

“Forskningsområdet er min store interesse. I en vidensbaseret virksomhed som COWI, som stræber efter at tiltrække de bedste hjerner på kloden for at kunne være blandt de bedste i verden inden for sine kernekompetencer, er det også vigtigt at være først med den seneste viden og innovation. Jeg glæder mig virkelig til at lære COWI bedre at kende indefra og til at styrke forbindelsen mellem forskning og praksis - og forretning selvfølgelig.”

Henriette Hallberg Thygesen træder i stedet for Hans Ole Voigt i bestyrelsen for COWI. Han udtræder efter seks år i henhold til COWIs interne regler.

Henriette Hallberg Thygesens karriere (højdepunkter):

2016- : CEO, Svitzer (København)
2014-2016: CEO, Damco Americas (New Jersey)
2011-2014: CEO, Damco North Asia (Hongkong)
2008-2011: VP Chief process officer, Damco (København)
2007-2008: Senior director, Maersk Group HR Talent Management (København)
2006-2007: Director, Maersk Oil Strategic Planning, Mergers & Acquisitions (København)
2004-2006: Operations manager, Maersk Logistics (Damco), Greater China Area (Shanghai)
2002-2004: Shanghai branch manager, Maersk Logistics (Damco), (Shanghai)

Uddannelse (højdepunkter):

  • Executive MBA ‘E-MBA Global’, Columbia University, New York/London Business School, 2009
  • Ph.d. i anvendt matematik, Copenhagen Business School, 2003
  • Cand.merc.mat., Copenhagen Business School, 1998
  • MBA (International Management), ECCIP Paris/EU Business School Munich, 1994

Kontakt

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 2025 7018