Hvordan gør vi fremtidens datacentre CO₂-neutrale?

25.05.2023

Datacentre er rygraden i vores økonomiske, forretningsmæssige og sociale liv. I takt med at flere brugere og virksomheder går den digitale vej, og markedet udvides med mere avancerede teknologier, der anvender kunstig intelligens (AI), stiger behovet for effektiv databehandling. Og selvom der er lang vej igen til at sikre klimaneutrale datacentre, arbejder mange organisationer hårdt på at gøre en forskel. I denne uge mødtes den danske datacenterbranche for at hylde de nye ideer, banebrydende teknologier, partnerskaber, projekter og teams, som arbejder for at fremme den grønne dagsorden for datacentre og inspirerer resten af branchen. 

Datacentre er energi- og ressourcekrævende, og det er ikke en nem opgave at mindske branchens CO₂-aftryk. Men datacentre har også været en del af løsningen på en række udfordringer; Takket være online ressourcer er det i dag muligt at skære ned på rejser, og mange processer er blevet strømlinet, hvilket giver lavere CO2-udledninger. Så selv om der er mange udfordringer, er der også mange muligheder. 

Den 22. maj 2023 afholdt Danish Data Center Industry et arrangement, der hyldede de fremragende resultater, vi har opnået i den danske datacenterbranche, og fremhævede de nye ideer, teknologier, projekter og partnerskaber, der har taget store skridt mod omstillingen til en bæredygtig fremtid for datacentre. 

Som arrangementets hovedsponsor ønsker vi vinderne af de fem kategorier tillykke:

Sustainable Data Center Project: Aeven
Technology Innovation: GlobalConnect
Construction Team: Aarsleff
Contribution to Society: Meta
Young Talent: Kornelija Tunaityte, Suir Engineering

Prisuddelingen fandt sted i forbindelse med Data Centers Denmark-konferencen, som også har til formål at håndtere det presserende problem med datacentres stigende energiforbrug på verdensplan. 
Med den rette tankegang samt de rette projekter og partnerskaber på plads er vejen banet for at opføre og drifte bæredygtige datacentre. 

Få mere inspiration ved at læse vores tjekliste med fire trin til mere bæredygtige datacentre: Fire trin til mere bæredygtige datacentre

Kontakt

Mand med brunt hår og skæg i jakkesæt i mørk baggrund - Rasmus Brandt

Rasmus Brandt
Associate Project Director
Industry and Data Centres, Denmark

Tel: +45 56401735