Internationalt talent bliver ny Group CFO i COWI

12.05.2021

39-årige svensk-iranske Natalie Shaverdian Riise-Knudsen bliver ny CFO i COWI, hvor hun bl.a. skal bidrage til virksomhedens næste vækstfase. På trods af sin unge alder kommer hun med bred og solid international erfaring med særligt fokus på finans, IT, analyse, ledelse og transformation.

”Natalie er et stort talent og et fantastisk match for COWI. Hun har igennem sin karriere bevist, at hun kan opbygge og lede velfungerende teams, der leverer stærke resultater. Med sin erfaring, sit personlige drive og passion for ledelse bliver hun en nøgleperson i vores næste fase,” siger Group CEO Lars-Peter Søbye.

Natalie Shaverdian Riise-Knudsen er for øjeblikket Vice President of Business Finance i Novozymes. Hun har, på trods af sin relativt unge alder, en omfattende international karriere bag sig fra store virksomheder som forsikringsgiganten RSA Nordic og GE Capital Nordic.

Tiltrukket af vision og værdier

Hun blev tidligt spottet som talent, også i Danmark, hvor hun har tilbragt en del af sit arbejdsliv. Hun blev udpeget som en af Morgendagens Ledere i Børsen allerede i 2011, og hun var blandt Danmarks Top 100 forretningstalenter i Berlingske i 2016.

”Jeg tror, jeg kan bidrage med et frisk internationalt perspektiv på en stærk, mangeårig virksomhed, der har masser af appetit på udvikling og vækst,” siger Natalie Shaverdian Riise-Knudsen.

”Jeg er især tiltrukket af COWIs værdier og vision om at skabe en mere bæredygtig fremtid, og jeg glæder mig til at være leder i en virksomhed, der har så meget fokus på medarbejderne. Sammen med kundefokus tror jeg, dét er nøglen til COWIs succes, og det ser jeg frem til at blive en del af. For jeg kan godt li’ tal, men jeg kan endnu bedre li’ mennesker,” som Riise-Knudsen siger med et smil.

Energi og grøn omstilling i fokus

COWI er vokset støt over de seneste 15 år, og virksomheden kunne i marts måned fremvise rekordoverskud og det bedste cash flow nogensinde. Men der er ambitioner om mere vækst og udvikling i de kommende år med især energi, grøn omstilling, digitale løsninger og bæredygtig byudvikling i fokus.

Dét er omdrejningspunktet i COWIs kommende strategi, siger Lars-Peter Søbye:

”Natalie kommer ind i COWI på det helt rigtige tidspunkt, og jeg glæder mig til at bringe hendes erfaringer og energi i spil i vores igangværende strategiproces.”

Hun tiltræder til september og afløser Tomas Bergendahl, som har fået nyt job i AAK i Sverige.

CV for Natalie Shaverdian Riise-Knudsen

2019–now: Vice President of Business Finance (reference til CFO, Novozymes)
2010-2019: Lederstillinger inden for finans, IT og transformation hos forsikringskoncernen RSA Nordic
2006-2010: Nøglestillinger inden for finans hos GE Capital Nordic og GE Capital EMEA Nordic
2005-2006: Associate, Global Risk Management Services, PriceWaterhouseCoopers Sverige

Uddannelse:

  • Master of Science i Business and Administration, Örebro Universitet
  • MBA-kurser i Corporate Finance & Marketing, INSEEC Paris
  • International Business Programme, Linköping University
  • Forskellige ledertræningsprogrammer bl.a. på IMD, Schweiz

Kontakt

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 2025 7018