Mere strøm til Tyskland med hjælp fra det Baltiske Havs vinde

26.09.2019

Arcadis Ost 1 er en af de seneste offshore vindmølleparker på tegnebrættet, som er en følge af Tysklands beslutning om at investere i vedvarende energi. Vindmølleparken kommer til at forsyne hele 290,000 husstande, og spiller en vigtig rolle i produceringen af vindenergi fra havområder. COWI udvider nu afdelingen i Hamborg, for at imødekomme den stigende efterspørgsel på vind ekspertise.

Endnu en travl dag står for døren ved havnefronten i Hamborg – bedre kendt som HafenCity. For COWIs afdeling i Hamborg er dette en længe ventet, og helt specielt dag. Det er dagen hvor et hold af vind specialister åbner dørene til helt nye og større kontorer ved havneområdet i Hamborg. COWIs strategi om at styrke positionen på det tyske marked i de kommende tre år, har affødt en stigning i medarbejderantal, og holdet i Hamborg er nu tredoblet. 

COWI er ikke ny på det tyske marked for vindenergi. Siden 2013 har COWIs vind eksperter leveret gennemførlige rapporter og detaljerede designs, for adskillige vind projekter på den tyske kyst. Wikinger i det Baltiske Hav, som forsyner 350,000 tyske hjem, Merkur og Albatros beliggende i Nordsøen, og nu også Hohe See hvor installationerne forventes at være færdige inden længe.

COWI blev for nyligt valgt til at levere det detaljerede design til monopælene for vindturbinerne og transformerstationerne til havs til Arcadis Ost 1, som udvikles af Parkwind Ost GmbH. Beliggende Nordøst for Rügen i Mecklenburg-Vorpommeren regionen, bliver vindmølleparken placeret indenfor 12 sømils zonen, og kommer til at have en total kapacitet på omtrent 247 MW, som forventes at kunne forsyne 290,000 husstande.

"Vi er yderst tilfredse med at være tilbage på det Baltiske Hav. Geografisk set er det et udfordrerende område, som kræver nøje overvejelser i forhold til isbelasting, kalk og blød jordbund i et hav, der varierer mellem 42 og 46 meters dybde – og det er lige det vores team har ventet på. Vi er gearet til at kunne varetage alle aspekter fra vurdering af afkastet for ved at benytte energi og design af fundamenter til det geotekniske, elektriske og mekaniske ingeniørarbejde og optimering af vindmøllernes service life," fortæller Jan Rønberg, COWIs markedsdirektør for Offshore Wind.

"Energi fra havmøller er essentiel for at nå målene om at sikre klimaet, og Tyskland er som mange andre lande i midten af en stor energitransformation. Vi anerkender vigtigheden af lokal tilstedeværelse i Tyskland, og tog derfor en strategisk beslutning om at etablere et stærkt team, der dækker alle ingeniørkundskaber relateret til vindenergi i Hamborg", forsætter Jan.

Kontakt

Jan Rønberg
Senior Market Director
Offshore Wind, Denmark

Tel: +45 56401561