Illustration: Nordic - Office of Architecture

Nordic og COWI skal udvikle Islands største lufthavn

Lufthavne Nyheder

05.09.2018

Nordic og COWI har sammen med lokale partnere vundet rammeaftalen til Isavias udvikling af Islands vigtigste lufthavn, Keflavik International Airport.

Konceptskitse til Keflavik er udarbejdet i forbindelse med arbejdet med masterplanen. 

Nordic — Office of Architecture og COWI har siden foråret 2015 arbejdet med udarbejdelse af en masterplan til Keflavik International Airport. Masterplanen danner grundlaget for den udvikling, der skal sikre, at lufthavnen kan rumme de seneste års ekstreme passagervækst på en god måde.

Sammen med de islandske arkitektfirmaer ArkÞing og Teiknistofan Tröð samt de islandske ingeniører i EFLA har de nu vundet en 5-årig rammeaftale. Første tildeling bliver til rollen som projekteringsgruppeleder (PGL) for udvidelsen af den eksisterende terminal med ca. 30.000 m2. Rammeaftalen består af to dele. Den ene del vedrører terminalbygningen, og den anden vedrører diverse andre lufthavnsrelaterede bygninger. Kontrakten kan forlænges til 8 år.

Keflavik-lufthavnen blev oprindeligt bygget af det amerikanske militær under 2. verdenskrig og har siden spillet en vigtig rolle for udviklingen af Island som turistdestination samt stopover på flyvninger mellem Europa og USA. Den eksisterende terminalbygning åbnede i 1987 og har siden da oplevet en femdobling i antallet af rejsende.

Det anslås, at lufthavnen vil nå de 10 mio. rejsende om året inden 2020, og en række udvidelser og forbedringer er planlagt for de kommende år.

"Nordic har mangeårig erfaring inden for lufthavnsdesign og har samarbejdet med COWI på både Gardermoen og Flesland - nu ser vi frem til at fortsætte udviklingen af Keflavik sammen med både dem og vores lokale partnere på Island. Isavia er en meget professionel og spændende ordregiver, som vi glæder os til at fortsætte samarbejdet med ved de kommende opgaver," siger Hallgrímur Þór Sigurðsson, partner i Nordic — Office of Architecture.

"COWI har en betydelig position inden for lufthavne verden over. Vi følger udviklingen nøje og er løbende i berøring med innovativ teknologi, som giver os kompetencer til at skabe de mest effektive lufthavne i verden. Det er meget givende at kunne bruge vores ekspertise fra den nordlige halvkugle på Island," siger Frode Fjeldstad, projektdirektør for lufthavne i COWI Norge.

Projektgruppen ser frem til at bidrage til, at Isavia kan løse lufthavnens udfordringer via vores arbejde med masterplanen og rammekontrakten.

Gruppen består af:

  • Nordic — Office of Architecture
  • ArkÞing – ARK (IS)
  • Teiknistofan Tröð – ARK (IS)
  • EFLA – ingeniør (IS)
  • COWI

Kontakt

Frode Fjeldstad
Senior project leader
Buildings Oslo, Norway

Tel: +47 91842756