COWI satser på investorrådgivning:

Ny afdeling skal yde tidlig hjælp til grønne investorer i rødglødende energimarked

08.06.2022

Store politiske ambitioner og et rødglødende investormarked får nu COWI til at oprette en helt ny afdeling for rådgivning af investorer med fokus på de indledende faser af grønne energiprojekter.

»Markedet for investering i grønne energiprojekter vokser voldsomt disse år, og det samme gør størrelsen og kompleksiteten i projekterne generelt. Med vores dybe specialistviden i alle led af værdikæden rundt om grønne energisystemer, kan vores rådgivning give stor værdi for investorer, allerede når de er tidligt i deres overvejelser,« siger Klaus Winther Ringgaard, senior vice president i COWIs energidivision.

Som ingeniørfaglig rådgiver kan COWI blandt andet klæde investorerne på med nyeste viden om energiteknologier, deres plads i energisystemet og de samfundsøkonomiske effekter af projekterne.
Senest har COWI rådgivet den danske fondsforvalter Copenhagen Infrastructure Partners med at etablere en fond inden for bioenergi, samt pensionsfonden ATP og energiselskabet NRGi forud for deres investering i geotermi-selskabet Innargi.

»Det seneste år har vi oplevet en markant stigning i antallet af investorer, der henvender sig til os for hjælp med due diligence og andre tjenester i de tidlige faser af store energiprojekter. For bedre at kunne hjælpe vores kunder med at investere rigtigt, bliver denne del af vores ydelser nu forankret i en selvstændig afdeling,« siger Klaus Winther Ringgaard

Med den brede faglighed fra COWIs knap 7.000 ansatte i ryggen kan den nye afdeling, blive en one-stop-shop for investorerne, når de hurtigt skal finde afklaring på om business casen i et projekt holder eller behøver hjælp til at foretage due diligence forud for opkøb af virksomheder i energisektoren.

Det er en fordel, for de kommende år kommer det til at gå stærkt med de grønne investeringer. 

Med baggrund i invasionen af Ukraine og usikkerheden omkring Europas energiforsyning lancerede Europa-Kommissionen for nyligt sin storstilede plan, "REPowerEU". Tiltagene i denne plan alene vil sende mere end 2.200 milliarder kroner i offentlige og private investeringer ud i energisektoren frem mod 2027.

Derudover estimeres den nyligt indgåede Esbjerg-deklaration, hvor fire lande – herunder Danmark – forpligtede sig på at installere 150 GW havvind i Nordsøen frem mod 2050, at kræve investeringer for op mod 2.000 milliarder kroner.

Med så store investeringssummer forventes mange nye typer investorer at entrere energisektoren.

»Nu hvor pedalen på Europas grønne omstilling trykkes helt i bund, er det vigtigt, at pengene også bliver brugt der, hvor de fremmer den grønne omstilling mest muligt. Det skal den nye afdeling være med til at sikre, samtidig med at den faciliterer den nødvendige høje hastighed i omstillingen,« siger Klaus Winther Ringgaard.

Den nye afdeling, som kaldes “Deal Advisory & Due Diligence”, oprettes i COWIs energidivision og får kontor ved hovedsædet i Lyngby. Den bliver bemandet af en række specialister, der er hentet fra et bredt udsnit af COWIs forskellige divisioner, mens der i øjeblikket rekrutteres flere nye kolleger udefra. 

Til at lede afdelingen har COWI hentet Lars Toghill, der kommer fra Vestas, hvor han har spillet en central rolle i forretningsudviklingen. Han kommer med en solid erfaring inden for due diligence og mergers & acquisitions og har en bred erfaring fra hele energi-værdikæden i kraft af sit tidligere virke hos Vestas samt ledelseskonsulenten QVARTZ/Bain & Company. 

"Deal Advisory & Due Diligence"-afdelingen åbnede officielt den 1. juni.

Kontakt

Martin Bernth
Press advisor
Communication, Denmark

Tel: +45 4176 1324