Ny prominent bestyrelsesformand for COWI

25.03.2021

COWI får ny formand fra den absolutte top af danske bestyrelsesliv. Tidligere CEO for Siemens Jukka Pertola afløser Steen Riisgaard, som træder tilbage efter otte år på posten.

På dagens generalforsamling har COWIs aktionærer valgt Jukka Pertola som ny formand, efter Steen Riisgaard er trådt tilbage grundet virksomhedens anciennitetsregler. Jukka Pertola har været medlem af bestyrelsen siden 2015 og næstformand siden 2018.

Det er en af Danmarks absolutte sværvægtere inden for bestyrelsesarbejde, der rykker ind på formandskontoret i COWI. Efter at have afsluttet sin succesfulde periode som CEO i Siemens har Jukka Pertola været professionelt bestyrelsesmedlem og er bl.a. bestyrelsesformand for Tryg, Asetek og Siemens Gamesa, ligesom som han er næstformand for GN Store Nord. Derudover var Jukka Pertola fra 2017 til 2020 præsident for Akademiet for de Tekniske videnskaber, ATV, og er kendt som en markant forkæmper for grøn omstilling og teknologisk uddannelse og udvikling.

”Jeg er både stolt og ydmyg over den tillid, som COWIs aktionærer har vist mig i dag. COWI står foran en kæmpe opgave med at hjælpe borgere, virksomheder og samfundet med den grønne omstilling, så vi bedst muligt kan håndtere de klimaudfordringer, der truer den dagligdag vi kender i dag,” siger Jukka Pertola og fortsætter:

”Den positive udvikling, som COWI har gennemgået de seneste år, gør, at virksomheden står stærkt på sine kernemarkeder. Forventningen er derfor også, at COWI kan fortsætte denne udvikling og vokse forretningen, særligt i Skandinavien, England og Nordamerika.”

Fokus på kunderne viser sig i resultaterne

COWI-koncernens CEO, Lars-Peter Søbye beskriver den afgående formand, Steen Riisgaard, som en af drivkræfterne bag COWIs fokus på kunder, lønsomhed og bæredygtighed.
”Med Steen Riisgaard som indpisker har COWI kontinuerligt fokuseret på at forbedre kundeoplevelsen, styrke indtjeningen samt reducere COWIs CO₂ aftryk. Det arbejde kulminerede sidste år, hvor COWI leverede sit bedste resultat nogensinde, blandt andet drevet af en rekordhøj kundetilfredshed. Desuden opnåede vi allerede vores CO₂ emissionsmål for 2030”, siger Lars-Peter Søbye.

”Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Jukka, som jeg allerede kender godt. Vi skal sammen især arbejde på vores nye strategi, hvor bæredygtighed og grøn omstilling kommer til at spille en hovedrolle.”

Henriette Hallberg Thygesen ny næstformand

Henriette Hallberg Thygesen, Executive Vice President hos A.P. Møller – Mærsk og medlem af COWIs bestyrelse siden 2017, er valgt som ny næstformand for bestyrelsen. Desuden indtræder Anne Harris og Carsten Bjerg i COWIs bestyrelse, hvor de afløser Steen Riisgaard og Thomas Plenborg.

Læs mere om Jukka Pertola.

Kontakt

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 2025 7018