NYT PARTNERSKAB BRINGER ENERGIØ NÆRMERE

08.12.2021

Et solidt partnerskab inden for offshore- og marineanlæg er blevet etableret med henblik på at udvikle verdens første energiø. COWI er udpeget til at være bygherres rådgivende ingeniør.

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har underskrevet en partnerskabsaftale med fire internationale og kendte virksomheder inden for offshore- og marineanlæg, der skal udvikle energiøen i Nordsøen. De fire udvalgte entreprenører er ACCIONA, Boskalis, DEME og MT Højgaard, der hver især kan tilbyde deres unikke kompetencer og erfaringer. Partnerskabsaftalen markerer et væsentligt skridt i retning af af verdens første energiø, som skal åbne for en snarlig og nyskabende etablering af en global havenergiø, som kan bidrage til kampen mod klimaforandringer.

Energiøen i Nordsøen kommer til at ligge cirka 80-100 kilometer fra den danske vestkyst på cirka 25-30 meter dybt vand. Vejrforholdene derude er barske, men det er også her, at forholdene er optimale, når man skal bruge havvind til at producere grøn energi. Energiøen vil kunne tilkoble 10 GW havvind til Danmark og andre omkringliggende markeder og være et omdrejningspunkt for nyskabelse inden for omfattende energiopbevaring og teknologier i forbindelse med produktion af grønne brændstoffer.

Vi er meget glade for at være udpeget til bygherres rådgivende ingeniør og kunne assistere CIP og Vindø-konsortiet på dette projekt, som er banebrydende i forhold til den grønne omstilling. Det er virkelig motiverende at være del af dette projekt, hvor vi udvikler verdens første havenergiø og de medfølgende produktion af grønne brændstoffer, der skal levere vedvarende energi til 10 millioner husstande i Europa.
Jan Behrendt Ibsø Senior Market Director for vedvarende havenergi i COWIs energiafdeling

Illustrationen viser bare én af de mange mulige slutresultater. Det endelige designkoncept og øens udformning bliver besluttet på et senere tidspunkt.

Du kan læse hele pressemeddelelsen her

Kontakt

 Søren Kragh Pedersen

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 20257018