Foto: Vilhelm Lauritzen/Mikkelsen Arkitekter/STED

Topmoderne behandlingscenter på vej til diabetespatienter

COWI er valgt som hovedrådgiver på opførelsen af Steno Diabetes Center Copenhagen for Region Hovedstaden. Centret skal hjælpe 11.000-13.000 patienter om året og vil samle kompetencer inden for behandling, klinisk forskning og uddannelse i diabetes.

06.01.2017


Team Cowi A/S, med underrådgivere Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Mikkelsen Arkitekter A/S og Sted Aps, er udpeget som vindere i udbudsrunden om opførelsen af Steno Diabetes Center Copenhagen.

Det specialiserede center skal stå færdigt ved Herlev Hospital i 2020 og vil kunne behandle 11.000-13.000 patienter årligt. Opførelsen sker med afsæt i danmarkshistoriens største donation, der kommer fra Novo Nordisk Fonden.

Annette Andersen, Market Director i COWI, siger:

”Vi har haft et fantastisk samarbejde med arkitekterne om at skabe et sted, som er rart at være. Det er et center, hvor mennesker med diabetes vil komme jævnligt gennem et helt liv og tilbringe mange timer. Derfor har vi bl.a. lagt stor vægt på at tænke naturen ind i vores forslag, bl.a. ved at etablere seks gårdhaver, der vil ændre udtryk fra gang til gang afhængigt af årstiden, og samtidig inviterer til bevægelse og motion.”

Gode rammer for patienter og personale

Dommerkomitéen bestod af politikere og fagfolk, og de skriver om valget af Team Cowi A/S:

”Vinderprojektet har en inviterende arkitektur, der indrammer et kvalitativt og smukt arbejdsmiljø i dagligdagen. En udformning, der til fulde indfrier visionerne om en bygning, der integrerer arkitektur, kunst og landskab til fælles oplevelser patienter, pårørende og personale imellem.”

Også direktør for Steno Diabetes Center Copenhagen, Allan Flyvbjerg, var imponeret over vinderforslaget:

”Den bygning som skal huse Steno Diabetes Center Copenhagen har nogle specifikke krav og udfordringer, som jeg mener vinderforslaget har ramt rigtig godt. Det er vigtigt, at vi skaber et miljø, hvor både personer med diabetes, deres pårørende og personale trives godt og som samtidigt kan fungere langt ud i fremtiden. Jeg glæder mig enormt meget til at se centeret stå færdigt og med at komme i gang med det egentlige arbejde,” sagde Allan Flyvbjerg ved åbningsceremonien den 20. december 2016.

FAKTA

  • Flere end 382 millioner mennesker globalt har diabetes, heraf 320.000 i Danmark.
  • Novo Nordisk Fonden har bevilget 2,945 milliarder kroner til etablering og drift af Steno Diabetes Center Copenhagen.

Kontakt

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 2025 7018