Verdens Vildeste Brobyggere hylder byggebranchens fremtidige talenter

15.06.2022

Fredag d. 10. juni stod i brobyggernes tegn, da 30 lærlinge, ingeniør- og arkitektstuderende skulle bygge broer på tværs af kanalerne i Fredericia på blot 7 timer til anden omgang af Verdens Vildeste Brobyggere.

Efter flere måneders forberedelse kulminerede de unge lærlinge og studerendes hårde arbejde med opsætningen af de tre forskellige broer med et spænd på 12 meter over Kanalbyens kanaler. De tre broer blev grundigt inspiceret og bedømt af dommerpanelet, der bestod af eksperter fra COWI, Dissing+Weitling, Ramboll og 3F – Fagligt Fælles Forbund.
Udover brobygning bød dagen også på spændende interviews på den store scene, åbningstale af Fredericias borgmester Steen Wrist samt koncert med Lasse Skriver. 

IMPONERENDE KONSTRUKTIONER 

Det er anden år i træk, at unge studerende og lærlinge dyster i brobygningsdisciplinen. Head of section i COWIs afdeling Bridges International, Jesper Warschow Sørensen, samt brospecialist Danny Mygind Vergara var igen i år en del af den benhårde jury, der skulle bedømme broerne på teknik, arkitektur og den håndværksmæssige udførsel.  

"Årets deltagere imponerede helt klart i deres arbejde med kompliceret geometri. I år var der arkitektstuderende med, hvilket selvfølgelig satte sit tydelige og positive præg på det endelige design, men som også stillede store krav til præcision og tolerancer i samlingsdetaljerne. Deltagerne var meget løsningsorienterede og håndterede køligt udfordringerne både i design- og byggefasen," siger brospecialist Danny Vergara. 

Selvom det var få point, der skilte holdene ad, blev det hold gitterbro, som løb med sejren: "Holdet havde valgt en fornuftig byggemetode, og havde et vel planlagt byggeforløb. Ligeledes havde broen et specielt arkitektonisk udtryk, og så var de håndværksmæssige detaljer meget veludførte," siger Head of section Jesper Sørensen. 

Jesper Sørensen håber også, at Verdens Vildeste Brobyggere kan være med til at bane vej for fremtidens brobyggere. "Et ekstra frø er sået for fremtidens broingeniører, og vi håber generelt at konkurrencen er med til at inspirere de studerende på alle niveauer."

Kontakt

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 2025 7018