COWI har fået til opgave at hjælpe med at udvikle et videncenter i Stockholm

Campus Albano i Stockholm vil være det videnskabelige center for over 15.000 studerende og forskere. Campusset vil blive bygget ind i det omgivende parklandskab. Det store projekt er kendetegnet ved en kompleks geometri og tunge konstruktioner.

21.04.2017

Akademiska Hus, bygherren bag Campus Albano-området i Stockholm, har valgt COWI til at stå i spidsen for en række discipliner, herunder geoteknologi, i forbindelse med projekteringen af bygninger, veje og rør.

Et område på i alt 150.000 m2 vil blive bebygget med universitet og højere læreanstalt i Albano, herunder 50.000 m2 beboelse til studerende og forskere.

Formålet er at skabe et attraktivt uddannelses- og forskningsmiljø, som vil udgøre et videncenter, der forbinder KTH Royal Institute of Technology og Stockholms Universitet. Bygningerne vil blive integreret i det omgivende parklandskab med grønne tage og store grønne terrasser.

“Det er fantastisk at få lov til at deltage i udviklingen af Albano-campusset og se området blive forvandlet fra det nedslidte industriområde, det er i dag, til et levende uddannelsesmiljø med mange grønne oaser,” siger Johan Ström, project manager hos COWI.

Udfordrende opgaver venter

Albano vil ikke kun være et attraktivt læringsmiljø med uddannelses- og forskningsfaciliteter, men vil også kunne tilbyde 1.000 beboelsesenheder på selve campus til de studerende og forskere samt lokaler til kommercielle aktiviteter som f.eks. restauranter og caféer.

COWIs opgave omfatter al systemstyringsplanlægning for anlægsarbejdet og detailplanlægningen for fundamenter og kældre til tre af de fire bygninger. COWI er også ansvarlig for den geoteknologiske del af projekteringen af bygninger, veje og rør.

“Det er en udfordrende opgave på grund af bygningernes komplekse geometri og de tunge konstruktioner, der skal spænde frit over store auditorier og undervisningslokaler. Denne type komplekse byudviklingsprojekter afspejler til fulde vores ambition om at tilbyde de kompetencer, der kræves for at tilføre værdi til projekter,” siger Håkan Adelwald, Head of Building & real estate division hos COWI.

Arkitekterne bag universitetet er BSK Arkitekter og Christensen & Co Arkitekter.

Campusset vil efter planen blive taget i brug i 2020.

Kontakt

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 2025 7018