Hjem / Skip Navigation LinksNyheder og medier / Nyheder / Jernbaner, metroer, veje og lufthavne

COWI designer norsk metro for milliarder

Foto: cowi

Københavns Metro er to gange blevet kåret som verdens bedste metro.  

COWI vinder Fornebukontrakten, som er blandt de største infrastrukturprojekter i Skandinavien, og skal designe den kommende metroudvidelse Fornebubanen. Det sker med et innovativt design og stor erfaring fra Københavns Metro, Doha Metro og Athens metro.

14.09.2017

Fornebubanen er Oslos største transportprojekt i mere end 20 år. COWI skal i samarbejde med norske Multiconsult levere al rådgivning og designarbejde til Fornebubanen.

"Vi er stolte af at skulle designe Fornebubanen, som er et spændende og vigtigt projekt. Vi skal udover de klassiske civilingeniørleverancer og tunnelkompetencer også yde rådgivning blandt andet inden for vand og miljø. Det understreger, at vi kan levere samtlige services på store og komplekse infrastrukturprojekter," siger Lars-Peter Søbye, CEO i COWI.

COWI vinder med et design, der giver dagslys helt ned på perronen, en gedigen erfaring med omfattende metroprojekter i København, Doha og Athen og evnen til at levere alle services til Fornebubanen. Den nye metro omfatter seks nye stationer, metrolinjen og projektering af det underjordiske vedligeholdelsescenter i Fornebu.

Skal lære af København

Som en del af teamet COWI | Multiconsult er Metroselskabet i København med som specialkonsulent til Fornebubanen. Metroselskabets evne til at skabe merværdi, involvere interessenter og udvikle samlede løsninger er bredt anerkendt. Blandt andet er Københavns Metro blevet kåret som verdens bedste metrosystem to gange.

"Det er et afgørende projekt for COWI, fordi det understreger vores position som førende rådgiver på metroprojekter. Vi har både erfaringen og de dygtigste medarbejdere, og det bliver anerkendt i markedet. Projektet er udfordrende og meget stort, men det vil betyde en enorm forskel for mobiliteten i Oslo, og det vil bidrage væsentligt til udvikling af byområder," siger Knud Erik Christensen, Senior Market Director I COWI.

COWI er verdens tredjestørste rådgiver inden for tunnelprojektering og blandt verdens førende rådgivere på metroprojekter. Sammen repræsenterer COWI og Multiconsult det største metro-, geofaglige-, og konstruktionstekniske ingeniørmiljø i Skandinavien.

Om Fornebubanen

  • Fornebubanen er den største T-baneudbygning i moderne tid i Oslo
  • Banen bliver 8,2 km lang fra Fornebu centrum til Majorstuen. Cirka 5,6 km af strækningen er i Oslo
  • Der skal bygges seks nye stationer
  • Rejsetiden bliver cirka 12 minutter fra Fornebu til Majorstuen
  • Fornebubanen vil ligge i en underjordisk tunnel.

SIDST OPDATERET: 14.09.2017