Mette Dalsgaard

Mette Dalsgaard

Business Development Director, COWI

Mette har store ambitioner for den grønne udvikling og hviler sine argumenter på baggrund af fakta – særligt økonomiske analyser. Hun er en meget erfaren debattør inden for energisektoren og miljøområdet, herunder Danmarks energiøer, grøn arbejdskraft, grønne brændsler og hvordan vi skaber mere genanvendelse for at passe på vores fremtidige ressourcer. Mette har holdt et utal af faglige oplæg og udarbejdet kronikker og debatindlæg. En mærkesag er, at det er vigtigt, at vi sikrer en tæt kobling mellem universitet, rådgiverne og erhvervslivet. Kendetegnet ved Mettes faglige baggrund er, at hun arbejder i det tværfaglige krydsfelt, hvorfor hun altid har været vant til at formidle komplekse resultater baseret på modelberegninger. 

#Samfundsmæssige aspekter af den grønne omstilling 
#Økonomfaglige vinkler på klima og bæredygtighed 
#Affald og ressourcer

Se Linkedin-profil

artikler

I MANGE ÅR HAR VI TAGET MERE FRA NATUREN, END DEN KAN GENOPFYLDE

Den globale økonomi er under voldsomt pres fra tabet af biodiversitet; Og kun de allerfærreste af de danske virksomheder har styr på deres arbejde med biodiversitet.

Læs artiklen >

Ingen faggruppe kan levere en effektiv grøn omstilling alene

Vi kan kun løse klimakrisen, når faggrupper samarbejder, skriver markedsdirektør Mette Dalsgaard fra COWI. Vi skal bruge både ingeniørernes tekniske indsigt og økonomernes fokus på at vælge de mest effektive og billigste løsninger på samfundsudfordringerne.

Læs artiklen >

Cowi: Politikerne er ikke gode nok til at forklare, hvorfor infrastrukturprojekter er nødvendige
Der har været masser af negativ opmærksomhed i forhold til de store infrastrukturprojekter de seneste år. Projekternes negative konsekvenser har fået lov til at overskygge de positive. Det er en skam, for Danmark har brug for løbende at udvikle sin infrastruktur, skriver Peter Hostrup Rasmussen, Mette Dalsgaard og Michael Knørr.

Læs artiklen >