Nyheder og presse

Pressekontakt

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR (Pressechef)
Danmark

+45 20257018
skpn@cowi.com
Martin Berth
MARTIN BERNTH

Presserådgiver
Danmark

+45 41761324

Seneste nyheder

COWI logo on building
Om COWI Nyheder
COWI forenkler ledelsesstrukturen og udvider koncernledelsen

COWI udvider koncernledelsen og fjerner et ledelseslag for at styrke sin strategieksekvering.

Grøn omstilling Nyheder
Frem med optimismen i 2024: Danmark kan selv hjælpe de grønne brintprojekter ud af stilstanden

Den grønne del af energisektoren har mildest talt haft et udfordrende 2023. Skæbnerne for mange nøgleprojekter i den grønne omstilling – havvindmølleparker og store Power-to-X-anlæg (PtX) – svæver i økonomisk uvished. Enkelte er droppet helt. Centrale grønne selskaber lider dramatiske tab, og nye politiske aftaler på området modtages af branchen med et skuldertræk. Optimismen synes at være på lavpunktet.

Om COWI Nyheder
Ordinær generalforsamling i COWI Holding A/S – Foreløbig dagsorden

Onsdag den 20. marts 2024 kl. 15.30 afholdes den ordinære generalforsamling i COWI Holding A/S.

Kids
Digitalisering og teknologi Nyheder
Digital styring skaber overblik og værdi i vandforsyninger

Bedre overvågning af ledningsnettet under jorden kan være en vej til at sikre mod oversvømmelser og overløb af urenset spildevand. Et asset management-styringsværktøj kan skabe det nødvendige overblik og sørge for, at rør og anlæg fungerer, som de skal, i hele deres levetid.

Digitalisering og teknologi Nyheder
Danske virksomheder ser store produktivitetsgevinster i AI

Brugen af kunstig intelligens kan accelerere produktiviteten med over 10 procent inden for de næste fem år, lyder vurderingen fra danske virksomheder i en ny undersøgelse.

Biodiversitet Nyheder
I mange år har vi taget mere fra naturen, end den kan genopfylde

Den globale økonomi er under voldsomt pres fra tabet af biodiversitet; Og kun de allerfærreste af de danske virksomheder har styr på deres arbejde med biodiversitet.

Metroer Nyheder
Fokus på nabotryghed og bynær biodiversitet i ny metrolinje

COWI skal hjælpe Metroselskabet med at sikre arealer og rettigheder til byggeriet af den mulige nye metrolinje i København, M5, med et fokus på biodiversitet og social bæredygtighed.

Bus arriving at a bus stop
Infrastruktur Nyheder
Plusbus – en bus, der lever op til sit navn

Plusbus er navnet på Aalborgs nye højklassede busforbindelse, som åbnede 23. september. Navnet lyder og lover stort – og hos COWI er vi overbevist om, at Plusbus til fulde vil leve op til sit navn.

Om COWI Nyheder
COWIs ordrebog er rekordstor

Den grønne omstilling lader sig ikke bremse af inflation og højere materialepriser. Det nyder COWI med sin ekspertise inden for bæredygtige løsninger godt af. I årets første seks måneder er forretningen vokset organisk med 12 procent, og ordrebogen er rekordstor og nærmer sig seks milliarder kroner.

Highway cars traffic R_Hjortshoj - Koege Nord-13
Infrastruktur Nyheder
Der er brug for mere end hastighedsnedættelse, hvis vi vil trafikstøjen til livs

Vejbelægninger, støjskærme og hastighedsregulering er løsninger, der i dag bidrager til at løse problemerne på kort sigt. Men hvis vi vil trafikstøjen til livs, er der brug for at tænke mere helhedsorienteret og gøre paletten af løsninger bredere.

Father with a child
Natur Nyheder
Lad os sætte kroner og ører på naturen

Der var stor jubel ved COP15 om biodiversitet i december måned 2022, da verdens lande blev enige om fælles mål for natur og biodiversitet inden 2030. Mål som skal være med til at bremse det nuværende dramatiske tab af arter og levesteder i hele verden. Efter et par intense uger i Montreal i Canada nåede 196 lande til enighed om 23 globale mål, blandt andet 30% beskyttelse af hav og land inden 2030. Samtidig beskriver EU’s forslag til lov om naturgenopretning, at mindst 20 % af EU's land- og havareal skal være omfattet af bindende genopretningsmål inden 2030.

VIA University College in Denmark
Byggeri Nyheder
Tættere samarbejde mellem bygherre og rådgiver kan give mere bæredygtighed for pengene

Bygge- og anlægssektoren har fuld fokus på bæredygtighed. Udbudskrav om tættere samarbejde mellem parterne i komplekse projekter vinder frem og kan give bæredygtighedsgevinster, som ellers ville være gået tabt, viser COWIs gennemgang af en række store udbud på infrastruktur-området.

COWI employee has conversation
Digitalisering og teknologi Nyheder
AI er en potentiel løsning på en af tidens »allerstørste udfordringer«

Selvom AI kan automatisere visse dele af vidensarbejde, er menneskelige kompetencer og specialer fortsat uerstattelige. AI bør derfor ses som et revolutionerende redskab, der frigør tid til meningsfyldte opgaver og løser en af samfundet allerstørste udfordringer.

wind farm mills
Grøn brint og grønne brændstoffer Nyheder
Kvantecomputere er nøglen til højeffektiv grøn energi

Fremtidens samfund kører på grøn strøm, der bliver produceret afhængigt af vind og vejr. Kvantecomputere kan bidrage til at få en varierende elproduktion til at mødes med et både konstant og stigende elforbrug.

By & Havn Lynetteholm
Arkitektur Nyheder
Milepæl nået med åbning af stort jordanlæg på Lynetteholm

Den kommende københavnske halvø, Lynetteholm, åbner sit jordmodtageanlæg og kan nu tage imod overskudsjord fra københavnske byggeprojekter. Dermed har By & Havn nået en vigtig milepæl i det stort anlagte projekt.

Bjørn Bisserup, Tom Block, Anne Valentina Berthelsen og Jens Højgaard Christoffersen i paneldebat
Energi Nyheder
Mød COWI på Folkemødet

Igen i år drager COWI til Bornholm for at deltage i Folkemødet, hvor vi ser frem til at byde velkommen til vores debat ’Grønt Forsvar - Hvordan bidrager forsvaret til vores nationale klimamål?’

people running in the park
Energi Nyheder
COWI foretager strategisk opkøb

COWI har overtaget islandske Mannvit hf., der har 280 medarbejdere og særlige kompetencer inden for grøn energi. Med COWI-koncernen i ryggen er ambitionen at styrke Mannvits position som den førende rådgivningsvirksomhed i Island. Opkøbet er et naturligt skridt mod at realisere COWIs vækstambitioner og styrke virksomhedens førende position i den grønne omstilling.

Datacentre Nyheder
Hvordan omstiller vi datacenterbranchen til en CO₂-neutral fremtid?

Datacentre er rygraden i en stor af vores økonomiske, forretningsmæssige og sociale liv. I takt med at flere brugere og virksomheder går den digitale vej, og markedet udvides med mere avancerede teknologier, der anvender kunstig intelligens (AI), stiger behovet for effektiv databehandling. Og selv om der er lang vej igen til at sikre klimaneutrale datacentre, arbejder mange organisationer hårdt på at ændre det. I denne uge mødtes den danske datacenterbranche for at hylde de nye ideer, banebrydende teknologier, partnerskaber, projekter og teams, som arbejder for at fremme den grønne dagsorden for datacentre og inspirerer den øvrige branche.

solpaneler på et tag ovenfra
Areal- og ejendomsudvikling Nyheder
Opførelse af store industribygninger – hvordan gør vi det simplere?

Hvad er egentlig den bedste tilgang til at udvikle store industrianlæg i et komplekst marked hvor nye, skærpede miljøkrav og makroøkonomiske tendenser påvirker hvordan vi designer og certificerer store bygninger?

Solar panels and wind mill
Energi Nyheder
Ny platform optimerer de afbalancerede omkostninger for e-brint og e-brændstof

Det er i dag nødvendigt at fremskynde realiseringen af e-brændstofanlæg og -projekter, hvis vi skal kunne fremme dekarboniseringen af sektorer, hvor CO2-reduktion er vanskelig, og sikre, at den grønne omstilling sker i tide. Problemet er ofte knyttet til de mange teknoøkonomiske parametre, som medfører en høj risiko i beslutningstagningen for gigaprojekter. En ny model, som foretager teknoøkonomiske vurderinger i en tidlig fase med henblik på at minimere de afbalancerede omkostninger for e-brændstof samt de økonomiske risici, vinder i øjeblikket frem på markedet.

LCAcollect udvalgt som Børsen Bæredygtig Case
LCA Nyheder
LCAcollect udvalgt som Børsen Bæredygtig Case

For andet år i træk har det nationale medie, Børsen Bæredygtig, sat fokus på de virksomheder, der med konkrete projekter skubber til den grønne omstilling. Med udgangspunkt i EU’s taksonomi for grønne investeringer offentliggjorde de den 2.maj, 2023 de 50 cases, der på bedste vis kan skaleres, er forretningskritiske og har en positiv effekt på omverdenen. LCAcollect er et af de udvalgte projekter.

Road-from-above-in-forest
Energi Nyheder
Grønne brændstoffer er en sund investering

"Du kan ikke gøre noget forkert – bare du gør noget!" Det er rådet til dig, hvis man skal give livredende førstehjælp. Lidt det samme gør sig gældende, hvis man som investor vil gå ind i PtX. Også selvom det kan være skræmmende og uvist, og man aldrig har prøvet det før.

kvinde med langt brunt hår siddende på en computer
Datacentre Nyheder
Fire trin til mere bæredygtige datacentre

Vi skal mindske datacentres strømforbrug og indarbejde mere energieffektive løsninger for at skære ned på CO2-udledningerne. Her er fire tiltag, der skal hjælpe datacentre med at blive mere bæredygtige i en fremtid med et støt stigende dataforbrug.

District heating pipes with indicator
Fjernvarme og -køling Nyheder
Tæt parløb skal accelerere udbredelsen af grønnere varmeforsyning i Tårnby

Udrulning af fjernvarme til flere husstande er afgørende for den grønne omstilling af opvarmningen. Tårnby Forsyning står over for en stor udvidelse af fjernvarmenettet, og COWI skal hjælpe forsyningsvirksomheden under en ny rammeaftale.

Aarhus bybygninger med røde tage fra oven på en solskinsdag
Miljø Nyheder
Ny rapport om miljøzoner for arbejdsmaskiner

COWI har undersøgt de erhvervsøkonomiske konsekvenser ved at inkludere arbejdsmaskiner i de eksisterende miljøzoner, samt at etablere nye miljøzoner for arbejdsmaskiner i Storkøbenhavns omegnskommuner og en række provinsbyer for Miljøministeriet.

Jesper Bredgaard
Meddelelser Nyheder
COWIs nye regionsdirektør vil ansætte flere i Aarhus og Holstebro

1. marts tiltrådte Jesper Bredgaard som ny regionsdirektør for COWI i Midtjylland. Den nye direktør vil sætte yderligere skub i COWIs kraftige vækst i regionen.

Henrik Winther ny formand for FRI
Nyheder
Henrik Winther ny formand for FRI

Direktør for COWIs danske forretning, Henrik Winther, har overtaget posten som bestyrelsesformand for Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI.

Terrasse ved vandet visualisering af Arkitema
Om COWI Nyheder
COWI leverer historisk vækst

Investeringer i bæredygtige løsninger inden for energi, infrastruktur og byggeri accelererede i 2022, hvilket også afspejlede sig i COWIs organiske vækst, der var rekordhøj på 10,9 procent.

Om COWI Nyheder
Indkaldelse til generalforsamling 2023 i COWI Holding A/S

Onsdag den 15. marts 2023 kl. 15.30 afholdes den ordinære generalforsamling i COWI Holding A/S. Generalforsamlingen holdes i år både fysisk i COWIs kantine i Lyngby, Parallelvej 2, 2800 Kongens Lyngby, og som en virtuel generalforsamling.

Sustainability Director Gitte Gylling Hammershøj Olesen
Bæredygtighed Nyheder
COWI udnævner brancheprofil som første ’Sustainability Director’ i Danmark

Nyoprettet direktørstilling skal strømline COWIs bæredygtighedsindsats på tværs af den danske forretning og accelerere koncernens omstilling til en forretning, der udelukkende hviler på bæredygtige projekter.

mennesker, der går på en sti ved siden af forretningsbygninger på en lys dag
Bæredygtighed Nyheder
Sådan gør vi cirkulært byggeri operationelt i hverdagen

En bygning består af mange forskellige materialer. I dag er der dog sjældent et komplet overblik over de forskellige materialers potentiale for hverken genanvendelse eller genbrug. Uden denne viden, er vi ikke i stand til at fastholde materialernes høje værdi.

energipark til megaton-projektet
Grøn omstilling Nyheder
Energipark skal producere over 1 mio. ton grønne brændstoffer årligt

COWI and Arkitema are advisers on the Megaton project, which aims to build one of the world's largest integrated energy parks by 2030.

 Marius Weydahl Berg i sort blazer smiler udenfor
Om COWI Nyheder
COWI forfremmer nordmand til koncerndirektionen

Marius Weydahl Berg er nyt medlem i koncerndirektionen i COWI. Som chief business development officer (CBDO) får han det overordnede ansvar for kunderelationer og salg. Han kommer fra en position som direktør for COWIs forretning i Norge, hvor han afløses af Birgit Farstad Larsen.

menneskemængde på COWI Lyngby kontor under den ordinære generalforsamling
Om COWI Nyheder
Ordinær generalforsamling 2023 i COWI Holding A/S – Foreløbig dagsorden

Onsdag den 15. marts 2023 kl. 15.30 afholdes den ordinære generalforsamling i COWI Holding A/S.

dyr, der løber på en mark og svømmer i en dam
Kystbeskyttelse Nyheder
Kystbeskyttelse som hjemsted for tværfaglighed

Om hvorfor der skal tværfaglige kræfter til at tæmme naturens kræfter, og hvordan man høster fordelene ved at bringe tværfagligheden i spil så tidligt i planlægningen som muligt.

Ny metro- og indkøbscentervisualisering med folk, der går rundt
Bæredygtig byudvikling Nyheder
Fremtiden har bæredygtig mobilitet med mennesket I centrum

På vej mod CO₂-neutrale byer, er mobilitet en af de helt store udfordringer. Befolkningen og byerne vokser, det samme gør behovet for mobilitet og dermed behovet for at udvikle vores infrastruktur. Infrastrukturprojekter har traditionelt set et stort CO₂ fodaftryk i anlægsfasen, og når der bliver talt om bæredygtig infrastruktur, bliver netop CO₂ fodaftryk ofte det eneste klimaparameter.

kvinde og mand i gul jakke ser tabletten i et eventtelt
Forurenede grunde Nyheder
Jordrensning giver renere grundvand og plads til nye boliger

Oprensning af forurening på gammel industrigrund skal give Rødovre kommune plads til flere borgere, samtidig med at grundvandet beskyttes.

vintermark i Danmark
Vand Nyheder
Fredet vandanlæg skal fremtidssikres

Tinghøj Beholderanlæg, en fredet hjørnesten i Københavns vandforsyning, skal nybygges, så HOFOR fortsat kan levere stabilt drikkevand til hovedstadens borgere.

Ane Leth i sort jakke og brunt hår smiler til kameraet
Om COWI Pressemeddelelse
COWI udnævner ny regionsdirektør for Syddanmark

Den 1. december 2022 tiltræder Ane Leth som ny regionsdirektør for COWI i Syddanmark. Hun har store vækstambitioner for kontorerne i Vejle og Esbjerg, der på kort sigt skal tiltrække 100 nye ingeniører til arbejdet med at understøtte den grønne omstilling i området.

sløret fyr studerende på en universitetsgang
Digitalisering og teknologi Nyheder
COWI øger digital styrkeposition med opkøb

COWI udvider koncernen med opkøb af FLUX Automated Design, et dansk ingeniørfirma med 18 ansatte i Rødovre ved København. Virksomheden leverer konsulentydelser inden for byggebranchen og udvikler softwareløsninger til automatisering af den tidlige fase af projekteringsprocessen.

4 Arkitema-kolleger i møde over et bord med arkitekttegninger
Digitalisering og teknologi Nyheder
Hele branchen skal med, når byggeriets klimaaftryk skal dokumenteres fra det nye år

Hvordan dokumenterer man bygningers klimaaftryk når BR23 træder i kraft? LCAcollect indsamler materialers LCA-data til at dokumentere byggeriets klimaaftryk.

offshore vindmøllemonopæl i havet
Vindenergi Nyheder
COWI understøtter Equinors energiomstilling

COWI er blevet tildelt en flerårig serviceaftale af Equinor, der omhandler teknisk assistance på havvindprojekter og grønne, CO₂-reducerende løsninger.

Danida Sustainable Infrastructure Finance og COWI-repræsentanter står uden for bygningen
Vand Nyheder
Bedre livsvilkår for omkring 500.000 mennesker i Kenya

Med funding fra Danida Sustainable Infrastructure Finance igangsættes et vandforsynings- og sanitetsprojekt i byerne Thika og Githunguri nordøst for Kenyas hovedstad Nairobi.

to mænd og en kvinde i møde
Bæredygtighed Nyheder
COWI lancerer globalt pilotprogram for startups med bæredygtige løsninger

COWI og den globale startup-accelerator og venture fond Plug and Play lancerer nu et pilotprogram, hvor startups i samarbejde med COWIs fagspecialister og forretningsudviklere udforsker bæredygtige og innovative løsninger.

Sti ved siden af vandet med træer og mennesker, der slentrer
Arkitektur Nyheder
Klumme: Grøn omstilling kalder på gennemtænkt arkitektur

Det kræver øget politisk fokus at accelerere grøn omstilling, så de store tekniske anlæg, der følger med, etableres i vores omgivelser uden, at det sker på bekostning af byen, naturen eller lokalmiljøet, skriver to Arkitema-arkitekter i denne klumme.

Infrastruktur Nyheder
Fremtidens s-bane er på rette spor

Halvandet år er gået, siden COWI vandt sin største kontrakt nogensinde – automatiseringen af S-banen i hovedstadsområdet. Og nu tager projektet fart.

Priser for bedste shoppingby - mennesker på scenen
Kommercielt byggeri Nyheder
Analyse af Danmarks handelsbyer

I samarbejde med Detail forum har COWI gennemført en analyse og kåring af Danmarks Bedste Handelsbyer 2022.

vådområder i Randers
Bæredygtighed Nyheder
Klimasikring I Randers

Randers Kommune har underskrevet kontrakt med COWI Danmark som totalrådgiver på en indledende fase i realiseringen af et omfattende infrastrukturprojekt, der under overskriften ”Klimabroen” bl.a. skal beskytte byen mod oversvømmelser og samtidig åbne for etablering af et nyt bolig- og erhvervsområde på havnen.

Vindmølle på en mark under solnedgang med månen i horisonten
Energi Nyheder
VALGDEBAT: Energipolitik er blevet til sikkerhedspolitik. Hvad gør vi fremadrettet?

I anledning af det kommende folketingsvalg byder vi fem politikere velkommen i COWI til en paneldebat, hvoraf tre er siddende energiordførere og en forsvarsordfører.

Huse ved vandet i Aalborg, Danmark
Vand Nyheder
International konference om vand og byudvikling

COWI er guldsponsor at International Water Associations event til Danmark, og vi ser frem til at mødes med kunder og samarbejdspartnere i de kommende dage til gode snakke om vandets betydning for bæredygtig byudvikling.

Lars-Peter Søbye og Jens Højgaard Christoffersen giver hånd
Om COWI Nyheder
Jens Højgaard Christoffersen ny Group CEO hos COWI

Den 1. oktober overtager Jens Højgaard Christoffersen posten som Group CEO i COWI efter Lars-Peter Søbye, der har valgt at træde tilbage.

vindmøller i havet
Om COWI Nyheder
COWI leverer stærk vækst i første halvår

Trods høj inflation og uforudsigelige markedsforhold formår COWI at bevare momentum. Toplinjen voksede med 300 millioner kroner, og medarbejderstaben voksede med mere end 300 medarbejdere i årets første halvår. De gode takter forventes at forsætte i resten af 2022 trods markante risici.

fugleperspektiv af dansk landbrugsland med en oversvømmet flod ved Heltzen
Grøn omstilling Nyheder
Dansk landbrugsjord forvandles til våd natur

Inden udgangen af 2026 forventer Naturstyrelsen i Danmark at have sat gang i 55–60 nye projekter, der omdanner eksisterende landbrugsjord til CO₂-venlig klima-lavbund. Dermed kommer det samlede areal af nye tørverige lavbundsjorde op på ca. 18.500 hektar - svarende til 36.000 fodboldbaner eller et areal en anelse mindre end Møn. Det skal bidrage til at mindske Danmarks samlede CO₂-udledning.

havvindmøllepark i havet med solen, der kommer ud af skyerne
Vindenergi Nyheder
Energistyrelsen beder COWI undersøge nye udbudsmodeller for havvind

COWI skal kortlægge internationale erfaringer med havvindudbud og udvikle den nuværende udbudsmodel, så den kan understøtte en højere hastighed og skærpe fokus på bæredygtighed, systemintegration og innovation i udbygningen af havvind i de danske farvande.

blå lastbiler af Aalborg Forsyning
Affald og genanvendelse Nyheder
Fremtidens affald handler om ressourcer

Aalborg Forsyning har valgt COWI som bygherrerådgiver på ambitiøst projekt, som skal hjælpe et af Danmarks største forsyningsselskaber med at sætte helt nye standarder for bæredygtig forsyning og fremtidens genbrugsplads.

motorvej
Veje og motorveje Nyheder
COWI vinder rådgiverudbud på to nye motorvejsprojekter I Jylland

Vejdirektoratet har underskrevet kontrakt med COWI Danmark som totalrådgiver på to motorvejsprojekter ved henholdsvis Kolding og Randers. Begge indgår i den nationale ”Infrastrukturplan 2035”, der dels understøtter en grønnere fremtid og dels skal sikre, at Danmark hænger bedre sammen og bliver rigere.

Den store bæltebro med en horisont
Trafik og transportplanlægning Nyheder
COWI's guide til Tour de France

I 2022 foregår de første tre etaper af det verdens største cykelløb, Tour de France, i Danmark. Cykelfeltet og alverdens tv-seere kommer til at suse forbi mange steder, hvor COWI og vores kunder har haft fingrene med i udformningen af infrastruktur, bygninger og byudvikling.

rør udenfor i Ukraine
Areal- og ejendomsudvikling Nyheder
Genopbygningen af Ukraine er i gang

Store dele af den vitale infrastruktur i Ukraine er ødelagt af krigshandlinger eller voldsomt overbelastet som følge af de millioner af internt fordrevne. Den ukrainske regering, lokale myndigheder og de involverede finansielle institutioner er tilfredse med, at COWI er blevet i landet for at hjælpe med den genopbygningsindsats, som allerede er i gang.

Københavns byfolk og bygninger på en travl hverdag
Urbanisering Nyheder
Fremtidens bæredygtige mobilitet giver mere levende byer - og både fodgængere og byudvikling bliver sundere

Det bidrager til mest mulig lighed i vores samfund, når alle kan bevæge sig frit og på lige vilkår. Storbyerne opruster med metro og letbaner. Dette bør vi samtænke med en langt mere strategisk planlægning af mobilitet i forstæder og opland.

to personer, der arbejder med digital bygningsplanlægning på bærbar
LCA Nyheder
Ny LCA Platform måler og dokumenterer projekters miljøpåvirkning

En ny LCA Platform måler og dokumenterer projekters miljøpåvirkning på tværs af alle sektorer, fra bygninger til broer. Og det hele sker i realtid fra de meget tidlige projekteringsfaser til endelig dokumentation og overdragelse, drift og vedligeholdelse.

bro i Fredericia
Broer Nyheder
Verdens Vildeste Brobyggere hylder byggebranchens fremtidige talenter

Fredag d. 10. juni stod i brobyggernes tegn, da 30 lærlinge, ingeniør- og arkitektstuderende skulle bygge broer på tværs af kanalerne i Fredericia på blot 7 timer til anden omgang af Verdens Vildeste Brobyggere.

Energi Nyheder
Ny afdeling skal yde tidlig hjælp til grønne investorer i rødglødende energimarked

Store politiske ambitioner og et rødglødende investormarked får nu COWI til at oprette en helt ny afdeling for rådgivning af investorer med fokus på de indledende faser af grønne energiprojekter.

Om COWI Nyheder
COWI finder ny divisionsdirektør i egne rækker

David Cuquerella Albert tiltræder 1. juni stillingen som divisionsdirektør for Global Advisory, COWIs division for rådgivning af internationale institutioner.

Train approaching
Infrastruktur Nyheder
Efter 7 års anlægsarbejde: Odense Letbane åbner

Den 28. maj kørte passagerer for første gang med letbanen igennem Odense. Letbanen åbner efter mere end ti års forberedelser og syv års anlægsarbejde, hvor COWI som teknisk rådgiver har spillet en markant rolle.

togskinner
Infrastruktur Nyheder
Mobilitet til de næste generationer

1-års fødselsdagen for Regeringens plan for infrastruktur nærmer sig. Siden aftalen blev indgået, er transportministeren skiftet ud efter et forløb om planens CO₂-udledning, og den politiske vision bag de 160 mia. kr., som frem til 2035 skal investeres i bedre trafik kunne stå skarpere.

Canakkale bridge
Infrastruktur Nyheder
Ny DR 2 Temalørdag hylder broer – og COWI er med

Danmark er – også takket være COWI – internationalt anerkendt for sine broer globalt. Lørdag den 28. maj sender DR 2 Temalørdag om broer med markant COWI-præg.

el poler
Energi Pressemeddelelse
Fuld fart på elektrificeringen: COWI skal levere transformerstationer til Energinet

Under en ny rammeaftale har Energinet valgt at lægge en større del af reinvesteringsprojekterne for transformerstationer ud til rådgivere. COWI er blandt vinderne af rammeaftalen og forventer at påbegynde de første projekter allerede inden sommerferien.

Industri Pressemeddelelse
COWI og Swedish Biofuels vil bygge fabrikker til produktion af bæredygtigt flybrændstof

Swedish Biofuels og COWI har indgået et partnerskab om at forsyne det svenske marked med 400.000 ton bæredygtigt flybrændstof, kendt som SAF (sustainable aviation fuel). Swedish Biofuels' teknologi er baseret på 'alcohol-to-jet'-metoden (ATJ), der helt kan erstatte fossilt flybrændstof.

Traffic in Denmark
Infrastruktur Nyheder
Fremtidens forstad uden støj fra motorveje

Støj fra trafikken er en udfordring for livskvaliteten i byer og forstæder. Med afsæt i den nyeste viden har COWI bidraget til en ny Realdania rapport om løsninger og principper for, hvordan kommunerne og staten i fremtiden kan mindske støjgener fra motorvejene.

Sportswear
Industri Nyheder
RISE og COWI udvikler ny proces for anvendelsen af sportstøj og undertøj lavet af blandet syntetisk materiale

Hvert år smider EU borgerne i gennemsnit 11 kilo tekstiler i husholdningsaffaldet som efterfølgende ender i forbrændingen. Dermed går værdien af flere millioner tons tekstiler bogstaveligt talt op i røg hvert år. COWI og RISE skal nu udvikle en ny metode som skal tage vare på denne ressource.

 en bunke røde mursten
Bæredygtig byudvikling Nyheder
Nyt community skal sikre skalering af cirkulært byggeri

Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet (VCØB) lancerede i februar 'VCØB Community'. COWI træder ind som samarbejdspartner i det nye initiativ, og spiller dermed en aktiv rolle for mere cirkulær økonomi på tværs af branchen.

Far og datter sidder i naturen - skov
Om COWI Nyheder
Nyt tilbud giver 24 ugers barsel med fuld løn til begge forældre

I COWI slår vi et slag for ligestilling af mødre, fædre, medforældre og for familier ved at indføre lige ret til en længere betalt barselsorlov.

den årlige generalforsamling
Om COWI Nyheder
Indkaldelse til generalforsamling 2022 i COWI Holding A/S

Onsdag den 30. marts 2022 kl. 15.30 afholdes den ordinære generalforsamling i COWI Holding A/S. Generalforsamlingen holdes COWIs kantine i Lyngby, og som en virtuel generalforsamling.

Københavns byliv
Veje og motorveje Nyheder
Grøn mobilitet understøtter kommunernes bæredygtige mål

Et stigende antal kommuner i Danmark tilslutter sig DK2020 forløbet, hvor de hver især udvikler en lokal klimahandleplan, der skal styre dem i mål med en netto nul-udledning af CO₂ inden 2050. Grøn mobilitet er uden tvivl en nøgleparameter, der skal bringes i spil, hvis målet skal indfries.

kvinde, der peger et sted, mens hun holder en dreng
Om COWI Nyheder
Stærkt resultat for 2021 – ordrebog tæt på 5 mia. kr.

COWIs omsætning i 2021 steg med 129 millioner kroner til 6,569 milliarder kroner. Samtidig steg ordrebogen til knap fem milliarder kroner. Ny vækststrategi skal sikre momentum i de kommende år.

Kalundborg veje
Veje og motorveje Pressemeddelelse
COWI vinder rådgiverudbud på sidste etape af Kalundborgmotorvejen

Vejdirektoratet har netop underskrevet kontrakt med COWI A/S som totalrådgiver til projektet om anlæg af den tredje – og sidste - etape af Kalundborgmotorvejen mellem Regstrup og Kalundborg. Når strækningen står færdig, vil der fremover være motorvej hele vejen fra Kalundborg til hovedstadsområdet.

flok af fugle
Miljø Nyheder
Ny rapport: Danmarks kystnatur alvorligt truet

Havvandsstigninger udgør en markant, overhængende trussel mod den kystnære natur og biodiversitet i Danmark. De klimaskabte havstigninger vil reducere sjælden natur og bestande af sjældne fugle, padder og planter i kystområderne markant. Naturen i 76 ud af Danmarks 98 kommuner vil blive påvirket af stigende havvand, både de permanente oversvømmelser og øgede stormflodshændelser.

Lejerbo, Arkitema og COWI samarbejde
Arkitektur Nyheder
Sunde boliger til hele landet

Lejerbo har netop udpeget vinderteamet af en rammeaftale på renoveringsopgaver i hele landet. Teamet, bestående af Arkitema og COWI, skal rådgive Lejerbo i forbindelse med såvel renoveringer som nybyggeri. Målet er at skabe sunde bæredygtige kvalitetsboliger til Lejerbos beboere i hele landet.

bytorv med mennesker og cykeltrafik
Infrastruktur Nyheder
Sæt det lange lys på infrastrukturplanen!

Frem til år 2035 skal der investeres et trecifret milliardbeløb i veje, skinner, spor, cykelstier mm. Der er mange gode projekter, i den nye statslige infrastrukturplan, som vil sikre at Danmark følger med tiden. Men planens succes er ikke givet på forhånd.

Om COWI Nyheder
Ordinær generalforsamling I COWI Holding A/S – foreløbig dagsorden

Den ordinære generalforsamling afholdes: Onsdag den 30. marts 2022 kl. 15.30 Generalforsamlingen holdes i år både fysisk i COWIs kantine i Lyngby og som en virtuel generalforsamling.

 Kvinde på en græsmark
Bæredygtighed Nyheder
COWI fravælger alle projekter om fossile brændstoffer

Som en af de allerførste rådgivende ingeniørvirksomheder vil COWI transformere sin forretning, så 100 procent af indtægten hentes fra projekter relateret til bæredygtighed inden for tre til fem år.

 Folk går ved siden af ​​Oslos operahus
Urbanisering Nyheder
COWI og Institut for Center-Planlægning samler kræfterne

COWI og Institut for Center-Planlægning – også kendt som ICP – er beg-ge velrenommerede rådgivere inden for detailhandelsplanlægning. Nu samler de to virksomheder kræfterne i COWI, hvor ICP's medarbejdere bliver en del af Danmarks største planlæggermiljø i afdelingen for By og trafik.

Asetek building
Arkitektur Nyheder
Asetek bygger nyt stort hovedsæde ved Aalborg

Teknologivirsomheden Asetek oplever stor vækst på verdensmarkedet, og derfor har man nu besluttet at bygge et helt nyt hovedsæde ved Aalborg. D. 18. januar kunne borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen, og stifter CEO i Asetek, André Eriksen, så tage første spadestik til den nye bygning, der er tegnet af Arkitema.

Jeppe Grue i en debat, der taler om Power-to-X
Energi Nyheder
Debat: Danmark bør skrue op for tempo og ambitioner for at sikre realistisk transition til grønne brændsler

Hvis Danmark skal lykkes med i tide at omstille transportsektoren frem mod 2030, skal der skrues op for både tempoet og ambitionerne. Her er tre håndtag, som vi allerede nu kan tage fat i.

marine og offshore konstruktion til den første energiø
Energi Nyheder
Nyt partnerskab bringer energiø nærmere

Et solidt partnerskab inden for offshore- og marineanlæg er blevet etableret med henblik på at udvikle verdens første energiø. COWI er udpeget til at være bygherres rådgivende ingeniør.

GIS og IT Nyheder
Digitale planer sikrer kvalitet af data og reducerer tidsforbrug

Hastigheden i forhold til opdatering af data i spildevandsplaner er stigende i takt med byudvikling og et øget investeringsniveau hos mange forsyninger. Nu har tre danske kommuner testet et nyt, digitalt værktøj, som gør det nemmere at registrere og håndtere data om spildevand, så bæredygtige indsatser kan planlægges i tide og man sikrer den rette koordinering på tværs af kommunen.

bytorv med dam og træer
Vand Nyheder
Grib mulighederne i fremtidens klimatilpasning

Klimaforandringerne er en realitet, og mange danskere mærker allerede nu konsekvenserne af varmere, vådere og mere ekstremt vejr. Konsekvenserne af et ændret klima kalder på handling her og nu, men det rummer også gode muligheder og et stort potentiale for at udvikle byer, kyster og rekreative områder.

Urban tech 2021 demo-dagskonference med alle deltagere
Digitalisering og teknologi Nyheder
Startups og store virksomheder skaber resultater sammen

Innovation er en vigtig nøgle til at løse klimaudfordringer. Går startups og store virksomheder sammen, så kan innovationen accelereres. Det viser resultaterne fra det treårige program Urbantech.

mennesker i lufthavnen
Lufthavne Nyheder
COWI assisterer Aarsleff i udviklingen af lufthavnens Terminal 3

Københavns Lufthavn er nu klar til at tage det næste spadestik i udviklingen af terminalområdet, med markant mere plads i bagageudleveringen og paskontrol.

Energi Nyheder
Vi rådgiver om fremtidens grønne infrastruktur

Skal Danmark nå klimamålet i 2030, er der brug for, at hele den fysiske infrastruktur, som skal binde den grønne omstilling sammen i praksis, kommer på plads.

børn, der leger i et pund
Klimaforandringer Nyheder
Danmark har brug for en ambitiøs national plan for klimatilpasning

Med sommerens katastrofale oversvømmelser i Tyskland og Belgien, og gentagne advarsler om klimaforandringer fra FN’s klimapanel, bør det stå klart for enhver, hvor galt det kan gå, hvis vi ikke forbereder danske byer og kyster til vådere, varmere og vildere vejr.

HOFORs nye og gamle vandværk placeret lige syd for Søndersø i Værløse
Byggeri Nyheder
COWI assisterer HOFOR i opførelsen af bæredygtige vandværker

Fremtidens vandværker skal bygges bæredygtigt. Det er den klare ambition, når COWI er med som en del af rådgivningsteamet hos HOFOR. Her bliver der stillet krav, da klima- og miljørigtige løsninger er et must.

Den franske samling sal, Ordrupgaard
Byggeri Nyheder
Optimering af energi på kunstmuseum

Kunstmuseet Ordrupgaard i Charlottenlund er for nyligt blevet udvidet med 1750 m² der blandt andet dækker over fem nye udstillingssale samt den skulpturelle tagkonstruktion med tilnavnet Himmelhaven. COWI har projekteret alle tekniske installationer til den nye tilbygning herunder ventilation og indeklima med varme, befugtning og køl, belysning, elinstallationer, brand- og sikringsinstallationer samt vvs og afløb.

Vindmøller i havet ved solnedgang
Energi Nyheder
Arbejder på en vision: Verdens første energiø

Ifølge konsortiet Vindø kræver ambitiøse klimamål også ambitiøse løsninger. I samarbejde med Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) og konsortiet (som består af PFA og Andel) har COWI og Arkitema haft mulighed for at udvikle alternative koncepter i forhold til visualiseringen af hvordan verdens første energiø kunne se ud.

Engholmene udsigt i København
Broer Nyheder
COWI er med i Verdens Vildeste Brobyggere

På lørdag løber Danmarks nye, store brobygningskonkurrence af stablen, og COWI er selvfølgelig med som partner. Kom med til folkefesten og hyld kunsten at bygge broer og alle de fagligheder, der er involveret.

lake with mountains and trees
Om COWI Nyheder
COWI øger ordrebeholdningen med 1 milliard kroner

I det seneste år har COWI vundet mange nye projekter, hvilket har fået ordrebeholdningen til at stige med en milliard kroner, og både top- og bundlinje er styrket.

Children playing in the water
Vand Nyheder
Grumset debat om spildevand

Datadrevne løsninger kan være med til at mindske udledningen af spildevand. De kan medvirke til at træffe beslutninger, der tager højde for de reelle påvirkninger af vandmiljøet under hensyntagen til udvikling i klima og belastninger.

COWI employee Jeppe Grue on stage
Energi Nyheder
DEBAT: Power-to-X kan gøre landbruget til en væsentlig del af løsningen på klimaudfordringen

Power-to-X rummer et enormt potentiale for landbruget, og er en forudsætning for at nå klimamålene. Men de teknologiske løsninger skal op i skala og implementeres, hvis det skal realiseres. Der skal hurtigst muligt skabes klarhed om rammebetingelserne for Power-to-X og sættes turbo på udviklingen af hele værdikæden.

Collstrop grunden
Miljø Nyheder
Kæmpe forurening under kontrol

Det kommer til at vare mange år, før der er helt fri bane på den stærkt forurenede Collstrop grund i Gribskov i Nordsjælland. Region Hovedstadens første skridt er at afskære udsivende tungmetaller fra at nå de fredede vådområder og Esrum Sø. COWIs feltarbejde er godt i gang.

En kunstig halvø er ved at blive bygget i Göta -floden fra Masthugget
Bæredygtighed Nyheder
COWI får nøglerolle i etableringen af Göteborgs nye halvø

Lige ved det gamle Masthugget, som er bydelen, hvor master til de store sejlskibe en gang blev til, anlægges en kunstig halvø i Göta Älv. COWI har en nøglerolle i projekteringen og koordineringen af den nye halvø, som omfatter helt nye typer geotekniske og konstruktionsmæssige udfordringer.