Nyheder og presse

Pressekontakt

Charlotte Holm

Group media relations manager 
Group communication, Danmark

Tlf.: +45 56401989 
chhm@cowi.com

Find andre pressekontakter her

Om COWI

Alle fakta
Download pdf

Seneste nyheder

Byggeri Nyheder
Blox team vinder Dansk Stålpris

COWI har vundet Dansk Stålpris 2018 for sin præstation i forbindelse med stålbyggeriet, BLOX. Byggeriet består af 4500 tons stål og skiller sig ud med sit unikke udseende, bl.a. ved at stålet stråler gennem bygningens arkitektur.

Planlægning Nyheder
Investorer går nye veje for at sikre høje afkast på boliginvesteringer

Investorer går nye veje for at opnå høje afkast på boliginvesteringer: Fokuser øget på de mellemstore byer, bæredygtigt byggeri samt blandede boligtyper. Dét viser en ny kvalitativ undersøgelse blandt toneangivende investorer i Danmark. Enkelte investorer er også klar til at investere i socialt udsatte områder - men langt de fleste tøver.

Om COWI Nyheder
COWI har bidraget til Fyns udvikling i 50 år

Den 1. november 2018 er det præcis 50 år siden, at COWI åbnede sit første kontor på Fyn i en villa i Svend-borg. Det var dengang ingeniørerne tegnede med passer og blyant. Værktøjerne er siden blevet skiftet ud med droner og 3D programmer.

Vindenergi Nyheder
Big data skal være med til at afgøre optimal placering af nye havvindmølleparker

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har netop offentlig-gjort de fire områder, der skal screenes som mulige placerin-ger for tre nye havvindmølleparker i Danmark. COWI skal bi-drage med en analyse af den optimale placering af parkerne.

Trafik og transportplanlægning Nyheder
Danmarks første BRT skal give løft til Aalborgs byudvikling

Aalborg Kommunes nye BRT (bus rapid transit) forbindelse skal være med til at løfte byen og understøtte byens fortsatte byudvikling. Den nye forbindelse forventes at stå klar i 2023. COWI skal som rådgiver bistå Aalborg Kommune i projekteringen af den nye forbindelse.

Energi Nyheder
COWI lander tre store kontrakter på Baltic Pipe

COWI har netop landet tre kontrakter på det foreslåede milliardprojekt Baltic Pipe - den i alt ca. 950 km lange gasrørsledning, skal lede naturgas fra Norge til Danmark og Polen. Baltic Pipe skal være med til at øge konkurrencen på det europæiske gasmarked og sikre forsyningen i Polen og Østeuropa.

Lufthavne Nyheder
Nordic og COWI skal udvikle Islands største lufthavn

Nordic og COWI har sammen med lokale partnere vundet rammeaftalen til Isavias udvikling af Islands vigtigste lufthavn, Keflavik International Airport.

Om COWI Nyheder
COWI øger overskuddet markant, og ordrebogen boomer

COWI leverer et stærkt første halvår af 2018: Indtjeningen er øget med over 60 procent, og ordrebogen har aldrig været større. Urbaniseringen er fortsat den store driver, og rådgivningsvirksomheden har landet flere prestigeprojekter både i Skandinavien og internationalt. COWI forventer fortsat vækst trods ustabilitet på den globale politiske scene.

Om COWI Nyheder
COWI udvider sine aktiviteter i Sydøstasien

Med indvielsen af COWI Singapore PTE LTD og åbningen af et nyt kontor styrker COWI sin position i Sydøstasien.

Vindenergi Nyheder
Ny forskning skal bane vej for optimerede betonkonstruktioner

Erhvervs-PhD-studerende Jens-Christian Kragh-Poulsen kommer til at tilbringe en stor del af de næste tre år i selskab med 20 betonbjælker i en testhal på Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Formålet er at lære mere om styrken af krumme betonkonstruktionsdele, der bruges i vindmøllefundamenter.

Urbanisering Nyheder
Visualisering bidrager til klimatilpasning i Malmø

I et unikt samarbejde med Lunds universitet bidrager COWI til klimatilpasningen i Malmø. Arbejdet er en del af et EU-projekt, som skal identificere løsninger efterspurgt af lokale aktører, så de kan nå forskellige mål såsom reduceret risiko for oversvømmelse og øget trivsel.

Viden
Planlægning Nyheder
Innovativ byudvikling sætter skub i den fjerde industrielle revolution

Innovationsdistrikter er spirende global trend inden for byudvikling for at skabe tværfaglige smeltedigler af mennesker og discipliner. Den amerikanske ekspert inden for innovationsdistrikter, Julie Wagner, lagde for nylig vejen forbi COWI for at tale om fænomenet og dets forudsætninger.

Kommercielt byggeri Nyheder
LEGO House er finalist i kampen om Danmarks bedste "feel good" design

Siden indvielsen i september har priserne for det unikke, nye landemærke i Billund, LEGO House, stået i kø. COWI var rådgivende ingeniør bag LEGO projektet, som nu er blandt finalisterne ved Danish Design Award i kategorien: "Feel good".

Broer Nyheder
Tidligere ceo modtager pris for sit livsværk inden for bygge- og anlægsbranchen

Fra CERN i Schweiz til Storebæltsforbindelsen i Danmark har tidligere CEO i COWI, Klaus Ostenfeld, sat sit præg på mange store konstruktioner i løbet af sine mere end 40 år hos COWI. I sidste uge fik han tildelt den årlige Prix Albert Caquot-pris af den franske Association of Civil Engineering.

Byggeri Nyheder
COWI styrker sin position i Stockholm

COWI har taget endnu et skridt for at styrke sin position i Stockholm og inden for installations- og energisegmentet ved at opkøbe VVS-konsulentvirksomheden PB Teknik AB. COWI har gennem de seneste år næsten fordoblet sine virksomhed i Stockholm.

Bæredygtighed Nyheder
Ny metode til bæredygtig vandrensning tager form

En ny bæredygtig metode til behandling af kontamineret grundvand tager form i en ph.d. i COWIs afdeling for affald og forurenede grunde.

Urbanisering Nyheder
COWI er klar til at hjælpe med at løfte de mest udsatte boligområder

Stengårdsvej i Esbjerg er blandt landets mest belastede boligområder. Sammen med et stærkt team af byplanlæggere, arkitekter og eksperter inden for det boligsociale område, skal COWI lave en udviklingsplan, der kan løfte kvarteret og gøre det attraktivt for investorer og nye beboere.

Vindenergi Nyheder
Et nyt projekt forsøger at optimere design af havvindmøller

For at holde gang i processen og opfylde EUs mål for vedvarende energi er det vigtigt at blive ved med at lede efter måder, hvorpå man kan optimere de metoder, der bruges til at skabe vindenergi. Ingeniør Joye Velarde er på sagen.

Om COWI Nyheder
Indkaldelse til generalforsamling 2018 i COWI Holding A/S

Den ordinære generalforsamling i COWI Holding A/S afholdes torsdag den 22. marts 2018 kl. 15:30 i kantinen hos COWI, Parallelvej 2, 2800 Kongens Lyngby.

Om COWI Nyheder
COWI genererer bedste driftsresultat og ordrebog nogensinde

COWI kan se tilbage på et succesfuldt 2017 med de bedste driftsresultater og den stærkeste ordrebog nogensinde. En gunstig opkøbsposition og en styrket tilstedeværelse i Sydøstasien er med til at understøtte forventningen om yderligere vækst frem mod 2020.

Mapping og geo services Nyheder
Det største europæiske kortlægningsprojekt blive snart sat i gang

For at optimere forvaltningen og udviklingen af skovene, som er en vigtig bidragyder til den svenske økonomi, har de svenske myndigheder bedt COWI om at levere opdaterede laserdata over et areal på 400.000 km². Kortlægningsprojektet vil være det største af sin art i Europa.

Tunneler Nyheder
Londons nye energimotorvej er åbnet

Londons nye energimotorvej, London Power Tunnels, er officielt åbnet. Projektet, der beløber sig til 1 mia. GBP, går ud på at skabe et nyt netværk af 32 km tunneler til føring af over 200 km højspændingskabler rundt i London.

Digitalisering og teknologi Nyheder
‘Førerløs’ transportmodel skal udvikles i Oslo

COWI har vundet en kontrakt, der går ud på at undersøge ‘Nye teknologiske tendenser og deres indvirkning på mobiliteten’. Fokus er i første omgang på de muligheder for mobilitet i Oslo, der ligger i de nyeste teknologiske tendenser og indfasningen af førerløse køretøjer.

Byggeri Nyheder
Stockholms hovedbanegård – en ny ”high performer” inden for bæredygtighed

Over 200.000 besøgende passerer hver dag gennem Stockholms hovedbanegård. Den 150 år gamle bygning er ikke kun et af de mest besøgte steder i Norden. Den er nu også blevet bedømt og certificeret som en ”high performer” inden for bæredygtighed i henhold til det internationale ”BREEAM In-Use’-system.

Nyheder
Ordinær generalforsamling i COWI Holding A/S – foreløbig dagsorden

Den ordinære generalforsamling i COWI Holding A/S afholdes torsdag den 22. marts 2018 kl. 15:30 i kantinen hos COWI Holding A/S, Parallelvej 2, 2800 Kongens Lyngby.

Industri Nyheder
Virksomheder skal være centrale aktører i den grønne omstilling

I sidste uge var omkring 100 erhvervsfolk og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt samlet hos COWI i Lyngby for at debattere, hvordan erhvervslivet kan bidrage aktivt til en omkostningseffektiv, grøn omstilling, og hvilke rammebetingelser der skal til for at fastholde Danmark som foregangsland og international, grøn supermagt.

Broer Nyheder
COWI rykker op på ENR-ranglisten takket være ny rekordbro

COWI har vundet kontrakten for detailprojektering af en rekordlang hængebro tværs over Dardanellerstrædet nær Canakkale i det vestlige Tyrkiet.

Digitalisering og teknologi Nyheder
Videofilm gør parkering lettere

Et nyt intelligent parkeringskoncept kan gøre livet lettere for parkeringspladsejere og bilister i byerne. Med en videofilm og en intelligent computer er fremtidens parkeringsløsning kommet.

Mapping og geo services Nyheder
Nye metoder til at mindske risici for skader på bygninger i forbindelse med anlæggelse af tunneler

​Grundvand, der trænger ind i bygningsværker under jorden, f.eks. tunneler og skakte, kan forårsage et fald i poretrykket i ler, hvilket resulterer i sammenskridning med potentielt alvorlige skader på bygninger til følge. Ny forskning skaber bedre værktøjer til at minimere risiciene.

Vand Nyheder
Nyt sluseanlæg stormflodssikrer Frederiksværk

Stormfloden Bodil oversvømmede store dele af Frederiksværk i 2013. Det havde store økonomiske konsekvenser for borgere og virksomheder. Ny højvandssluse skal forhindre en gentagelse og har allerede stået sin prøve.

Broer Nyheder
Broekspert: De mindste designaspekter er de mest tilfredsstillende

Destructor Bridge i Bath vandt en pris som 'et fremragende eksempel på et vellykket brodesign' ved den prestigefyldte Structural Awards-ceremoni i Storbritannien

Energi Nyheder
Byområde vil blive opvarmet med overskudsvarme fra laboratorier

Nyt byområde vil blive opvarmet med overskudsvarme fra laboratorier

Broer Nyheder
190-tons broløft er det tekniske klimaks

Et kæmpestort, 190 tons tungt og 40 meter langt brosegment til Køge Nord Station blev løftet på plads.

Urbanisering Nyheder
Byudvikling skaber jobs inden for landbrug og skovbrug

Byudvikling kan skabe jobs inden for landbrug og skovbrug

Broer Nyheder
Mersey Gateway Bridge åbner for trafik

Hængebroen med de tre pyloner bliver et vartegn for hele North West-regionen, som også vil være velkendt i resten af England. Broen udgør en tiltrængt ny forbindelse over floden og skal fungere som en katalysator for vækst i regionen.

Broer Nyheder
Hålogaland-broen er Norges næstlængste hængebro

Stor milepæl nået for Norges næstlængste hængebro

Tunneler Nyheder
Abu Hamour-tunnel kåret som Global Best Project

Det internationale ingeniørmagasin Engineering News-Record har kåret tunnelen som Best Water/Wastewater Project i 2017.

Metroer Nyheder
COWI skal designe et af Skandinaviens største metroprojekter

Et joint venture mellem COWI A/S og Multiconsult ASA har vundet kontrakten om design af Fornebubanen i Norge, som skal forbinde halvøen Fornebu med Oslo.

Nyheder
Fortsat optur for COWIs vækstkurve

​​COWI fortsætter den positive udvikling i 2017 med stigende omsætning og en række nye prestigeprojekter i ordrebogen.

Hospitaler Nyheder
To hænder vil samle børn, unge og fødende kvinder

At bygge verdens bedste hospital til børn, unge og deres familier.

Bæredygtighed Nyheder
Fosforgenvindingsanlæg kan mindske presset på knappe ressourcer

Fosforgenvindingsanlæg kan mindske presset på knappe ressourcer

Lufthavne Nyheder
Sprængte fjelde leverer sten til nye landingsbaner i Grønland

Sprængte fjelde leverer sten til nye landingsbaner i Grønland

Nyheder
Studerende går direkte fra sommerjob til fastansættelse

Studerende går direkte fra sommerjob til fastansættelse

Fjernvarme og -køling Nyheder
COWI vinder stor ordre for kinesisk energimastodont

COWI vinder stor ordre for kinesisk energimastodont

Vandressourcer Nyheder
Ny vandledning er en langdistanceløber

Ny vandledning er en langdistanceløber

Miljø Nyheder
Miljøundersøgelser skal afgøre ny havmølleparks placering

Nu begynder COWIs miljøkonsekvensvurdering af en mulig havmøllepark i farvandet mellem Lavensby Strand på Als og Helnæs på Fyn.

Broer Nyheder
To COWI-broer med i opløbet til Structural Awards

To COWI-broer med i opløbet til Structural Awards

Energi fra biomasse og affald Nyheder
IFC og COWI udgiver vejledning i at omdanne biomasse til energi

IFC og COWI udgiver vejledning i at omdanne biomasse til energi

Om COWI Nyheder
Ny direktør mestrer kompleksiteten i COWIs gigantiske projekter

Michael Bindseil skal stå i spidsen for godt 2600 ingeniører, miljøeksperter, økonomer m.fl. som ny direktør i COWIs Business Line Denmark.

Fjernvarme og -køling Nyheder
Saltvandsceller er en ny måde at lagre energi på

Saltvandsceller er en ny måde at lagre energi på

Energi Nyheder
Energilagring i saltvandsceller kan nedbringe CO₂-udledning

Energi lagret i saltvandsceller betyder, at kølesystemerne i Bergen Lufthavn i Norge kan køre i flere dage uden strøm. Den nye lagringsmetode kan forandre køleindustrien, mener civilingeniør Rune Teigland, COWI.

Trafik og transportplanlægning Nyheder
Trafiksikkerhed

Analyse af luftvideodata kan forbedre trafiksikkerheden

Nyheder
Elliott Bay Seawall vinder to Excellence in Concrete-priser

Elliott Bay Seawall vinder to Excellence in Concrete-priser

Nyheder
Dansk-svensk samarbejde

Kongelig blåstempling af dansk-svensk samarbejde

Tunneler Nyheder
COWI vinder projekt i One Belt One Road

COWI vinder projekt i One Belt One Road

Digitalisering og teknologi Nyheder
3D-projektering revolutionerer byernes vandafledning

3D-projektering revolutionerer byernes vandafledning

Digitalisering og teknologi Nyheder
Ny BIM-model går på tværs af fagområderne i jernbaneprojekter

Ny BIM-model går på tværs af fagområderne i jernbaneprojekter

Klimaforandringer Nyheder
Ny løsning for skybrudssikring af store bygninger

Ny løsning for skybrudssikring af store bygninger

Affald og genanvendelse Nyheder
Moderne genbrugscenter vil omdanne affald til ressourcer

Moderne genbrugscenter vil omdanne affald til ressourcer

Urbanisering Nyheder
COWI har fået til opgave at hjælpe med at udvikle et videncenter i Stockholm

COWI har fået til opgave at hjælpe med at udvikle et videncenter i Stockholm

Bæredygtighed Nyheder
Selvkørende bus er første skridt i retning af en mere intelligent og bæredygtig by

Selvkørende bus er første skridt i retning af en mere intelligent og bæredygtig by

Nyheder
Henriette Hallberg Thygesen valgt til bestyrelsen i COWI

Henriette Hallberg Thygesen valgt til bestyrelsen i COWI

Tunneler Nyheder
Ny transportkorridor skal styrke økonomien i Stockholm

Ny transportkorridor skal styrke økonomien i Stockholm

Nyheder
COWI køber Stockholm-baseret virksomhed

COWI køber Stockholm-baseret virksomhed

Energi fra biomasse og affald Nyheder
Invasive buske skal blive til energi i Namibia

Invasive buske skal blive til energi i Namibia

Klimaforandringer Nyheder
Nye værktøjer kan prissætte virksomheders klimaaftryk

Nye værktøjer kan prissætte virksomheders klimaaftryk

Nyheder
Indkaldelse til generalforsamling 2017 i COWI Holding A/S

Indkaldelse til generalforsamling 2017 i COWI Holding A/S

Kommercielt byggeri Nyheder
Lidl vinder pris for verdens grønneste nye detailbutik

Lidl vinder pris for verdens grønneste nye detailbutik

Transportknudepunkter Nyheder
COWI vinder stort togstationsprojekt i Riga

COWI vinder stort togstationsprojekt i Riga

Urbanisering Nyheder
Massive investeringer i forbedring af saniteten i større afrikanske byer

Massive investeringer i forbedring af saniteten i større afrikanske byer

Nyheder
COWI leverer betydelig vækst på top- og bundlinje

COWI leverer betydelig vækst på top- og bundlinje

Digitalisering og teknologi Nyheder
Droner klarer benarbejdet på dæmningsprojekter i Zambia

Droner klarer benarbejdet på dæmningsprojekter i Zambia

Broer Nyheder
60 meter lang gangbro bringer lokalsamfund ud af isolation

60 meter lang gangbro bringer lokalsamfund ud af isolation

Mapping og geo services Nyheder
Ny ph.d.-afhandling udvikler metode til digital kortlægning af jernbaneudstyr

Ny ph.d.-afhandling udvikler metode til digital kortlægning af jernbaneudstyr

Vand Nyheder
Ny viden viser øget risiko for stormflod fra øst

Risikoen for en stormflod fra øst er højere end hidtil vurderet. Det viser en ny statistisk analyse fra COWI og Danmarks Tekniske Universitet, udført for Metroselskabet.

Byggeri Nyheder
Investeringseksperter: Grønne bygninger giver investorerne det største afkast

Investeringseksperter: Grønne bygninger giver investorerne det største afkast

Lufthavne Nyheder
COWI skal designe yderligere 23.300 m2 i Oslo Lufthavn

COWI skal designe yderligere 23.300 m2 i Oslo Lufthavn

Byggeri Nyheder
Sundhedshus Vejle får guldmedalje i bæredygtighed

Sundhedshus Vejle er Nordens første guldcertificerede bæredygtige bygning inden for sundhedsbyggeri (LEED Healthcare) og et vellykket eksempel på, hvordan et godt samarbejde mellem ingeniør, entreprenør og arkitekt har ført til sundt indeklima og et lavt energiforbrug.

Byggeri Nyheder
COWI team skal projektere udvidelse af Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavne A/S har løftet sløret for de første byggeprojekter, der skal give plads til flere flyruter og passagerer. COWI skal stå for projektering og design af Finger E-byggeriet sammen med arkitektfirmaerne Vilhelm Lauritzen og ZESO.

Byggeri Nyheder
Topmoderne behandlingscenter på vej til diabetespatienter

COWI er valgt som hovedrådgiver på opførelsen af Steno Diabetes Center Copenhagen for Region Hovedstaden. Centret skal hjælpe 11.- 13.000 patienter om året og vil samle kompetencer inden for behandling, klinisk forskning og uddannelse i diabetes.

Trafik og transportplanlægning Nyheder
Digitale løsninger sætter strøm til bæredygtig bydel

En fremtidsorienteret by kræver en stærk digital infrastruktur. Det står derfor højt på dagsordenen i den nye bydel Nærheden ved København, som går efter digitalt understøttede deleordninger, sensorbetjent affaldsløsning m.m. COWI er hovedrådgiver.

Energi Nyheder
3D-scanninger sikrer rørbro over motorvej

Helt nøjagtige tegninger er vigtige i Gentofte, når fjernvarmen krydser Helsingørmotorvejen. Derfor var COWIs 3D-laserscanninger en oplagt løsning. Se animationsvideo baseret på 3D-scanningerne.

Vand Nyheder
Regnvandsløsning sparer 30 millioner liter vand

I Byen Nye, en ny bydel under udvikling nord for Århus, vil en innovativ regnvandsløsning betyde en besparelse på ca. 30 millioner liter grundvand om året. COWI har udviklet koncept og design til den omfattende løsning.

Energi Nyheder
Ny database skal øge investeringslyst i energieffektivisering

​EU lancerer i dag den mest omfattende energipakke nogensinde. Et vigtigt element er den hidtil største open-source database, som skal øge investeringslysten i energieffektivisering i EU-landene. COWI har stået i spidsen for databasen.

Urbanisering Nyheder
Pres på byerne giver plads til nytænkning

Natur, deleøkonomi og stærke fællesskaber. Det er fundamentet i nye markante byudviklingsprojekter, som skal imødekomme tilstrømningen af mennesker til de største byer. COWI er rådgiver på udviklingen af flere nye bydele.

Byggeri Nyheder
Banebrydende forskningsanlæg på vej til Sverige

COWI er udvalgt til at projektere European Spallation Source, ESS, et avanceret forskningsanlæg, som skal bygges ved Lund i Sverige. Anlægget vil være baseret på en neutronkilde med den mest kraftfulde lineære protonaccelerator, der nogensinde er bygget.

Energi Nyheder
Fjernvarme skal rense luften i Shangri-La i Kina

Et dansk fjernvarmesystem i Shangri-La sætter nye standarder for energieffektiv og emissionsfri varmeproduktion i Kina. COWI og ABB spiller en væsentlig rolle i projektet, som er finansieret af udviklingsmidler fra Danida.

Energi Nyheder
COWI valgt som rådgiver på stor vindmøllepark i Jordan

En ambitiøs vindstrategi skal bidrage til at forsyne Jordan med grøn energi. COWI skal sikre gennemførelsen af landets næststørste vindmøllepark på 89 MW med 27 store landvindmøller.