Nyheder og presse

Pressekontakt

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR (Pressechef)
Danmark

+45 20257018
skpn@cowi.com
Martin Berth
MARTIN BERNTH

Presserådgiver
Danmark

+45 41761324
Om COWI

Alle fakta
Download pdf

Seneste nyheder

energipark til megaton-projektet
Grøn omstilling Nyheder
Energipark skal producere over 1 mio. ton grønne brændstoffer årligt

COWI and Arkitema are advisers on the Megaton project, which aims to build one of the world's largest integrated energy parks by 2030.

 Marius Weydahl Berg i sort blazer smiler udenfor
Om COWI Nyheder
COWI forfremmer nordmand til koncerndirektionen

Marius Weydahl Berg er nyt medlem i koncerndirektionen i COWI. Som chief business development officer (CBDO) får han det overordnede ansvar for kunderelationer og salg. Han kommer fra en position som direktør for COWIs forretning i Norge, hvor han afløses af Birgit Farstad Larsen.

menneskemængde på COWI Lyngby kontor under den ordinære generalforsamling
Om COWI Nyheder
Ordinær generalforsamling 2023 i COWI Holding A/S – Foreløbig dagsorden

Onsdag den 15. marts 2023 kl. 15.30 afholdes den ordinære generalforsamling i COWI Holding A/S.

dyr, der løber på en mark og svømmer i en dam
Kystbeskyttelse Nyheder
Kystbeskyttelse som hjemsted for tværfaglighed

Om hvorfor der skal tværfaglige kræfter til at tæmme naturens kræfter, og hvordan man høster fordelene ved at bringe tværfagligheden i spil så tidligt i planlægningen som muligt.

Ny metro- og indkøbscentervisualisering med folk, der går rundt
Bæredygtig byudvikling Nyheder
Fremtiden har bæredygtig mobilitet med mennesket I centrum

På vej mod CO₂-neutrale byer, er mobilitet en af de helt store udfordringer. Befolkningen og byerne vokser, det samme gør behovet for mobilitet og dermed behovet for at udvikle vores infrastruktur. Infrastrukturprojekter har traditionelt set et stort CO₂ fodaftryk i anlægsfasen, og når der bliver talt om bæredygtig infrastruktur, bliver netop CO₂ fodaftryk ofte det eneste klimaparameter.

kvinde og mand i gul jakke ser tabletten i et eventtelt
Forurenede grunde Nyheder
Jordrensning giver renere grundvand og plads til nye boliger

Oprensning af forurening på gammel industrigrund skal give Rødovre kommune plads til flere borgere, samtidig med at grundvandet beskyttes.

vintermark i Danmark
Vand Nyheder
Fredet vandanlæg skal fremtidssikres

Tinghøj Beholderanlæg, en fredet hjørnesten i Københavns vandforsyning, skal nybygges, så HOFOR fortsat kan levere stabilt drikkevand til hovedstadens borgere.

Ane Leth i sort jakke og brunt hår smiler til kameraet
Om COWI Pressemeddelelse
COWI udnævner ny regionsdirektør for Syddanmark

Den 1. december 2022 tiltræder Ane Leth som ny regionsdirektør for COWI i Syddanmark. Hun har store vækstambitioner for kontorerne i Vejle og Esbjerg, der på kort sigt skal tiltrække 100 nye ingeniører til arbejdet med at understøtte den grønne omstilling i området.

sløret fyr studerende på en universitetsgang
Digitalisering og teknologi Nyheder
COWI øger digital styrkeposition med opkøb

COWI udvider koncernen med opkøb af FLUX Automated Design, et dansk ingeniørfirma med 18 ansatte i Rødovre ved København. Virksomheden leverer konsulentydelser inden for byggebranchen og udvikler softwareløsninger til automatisering af den tidlige fase af projekteringsprocessen.

4 Arkitema-kolleger i møde over et bord med arkitekttegninger
Digitalisering og teknologi Nyheder
Hele branchen skal med, når byggeriets klimaaftryk skal dokumenteres fra det nye år

Hvordan dokumenterer man bygningers klimaaftryk når BR23 træder i kraft? LCAcollect indsamler materialers LCA-data til at dokumentere byggeriets klimaaftryk.

offshore vindmøllemonopæl i havet
Vindenergi Nyheder
COWI understøtter Equinors energiomstilling

COWI er blevet tildelt en flerårig serviceaftale af Equinor, der omhandler teknisk assistance på havvindprojekter og grønne, CO₂-reducerende løsninger.

Danida Sustainable Infrastructure Finance og COWI-repræsentanter står uden for bygningen
Vand Nyheder
Bedre livsvilkår for omkring 500.000 mennesker i Kenya

Med funding fra Danida Sustainable Infrastructure Finance igangsættes et vandforsynings- og sanitetsprojekt i byerne Thika og Githunguri nordøst for Kenyas hovedstad Nairobi.

to mænd og en kvinde i møde
Bæredygtighed Nyheder
COWI lancerer globalt pilotprogram for startups med bæredygtige løsninger

COWI og den globale startup-accelerator og venture fond Plug and Play lancerer nu et pilotprogram, hvor startups i samarbejde med COWIs fagspecialister og forretningsudviklere udforsker bæredygtige og innovative løsninger.

Infrastruktur Nyheder
Fremtidens s-bane er på rette spor

Halvandet år er gået, siden COWI vandt sin største kontrakt nogensinde – automatiseringen af S-banen i hovedstadsområdet. Og nu tager projektet fart.

Priser for bedste shoppingby - mennesker på scenen
Kommercielt byggeri Nyheder
Analyse af Danmarks handelsbyer

I samarbejde med Detail forum har COWI gennemført en analyse og kåring af Danmarks Bedste Handelsbyer 2022.

vådområder i Randers
Bæredygtighed Nyheder
Klimasikring I Randers

Randers Kommune har underskrevet kontrakt med COWI Danmark som totalrådgiver på en indledende fase i realiseringen af et omfattende infrastrukturprojekt, der under overskriften ”Klimabroen” bl.a. skal beskytte byen mod oversvømmelser og samtidig åbne for etablering af et nyt bolig- og erhvervsområde på havnen.

Vindmølle på en mark under solnedgang med månen i horisonten
Energi Nyheder
VALGDEBAT: Energipolitik er blevet til sikkerhedspolitik. Hvad gør vi fremadrettet?

I anledning af det kommende folketingsvalg byder vi fem politikere velkommen i COWI til en paneldebat, hvoraf tre er siddende energiordførere og en forsvarsordfører.

Huse ved vandet i Aalborg, Danmark
Vand Nyheder
International konference om vand og byudvikling

COWI er guldsponsor at International Water Associations event til Danmark, og vi ser frem til at mødes med kunder og samarbejdspartnere i de kommende dage til gode snakke om vandets betydning for bæredygtig byudvikling.

Lars-Peter Søbye og Jens Højgaard Christoffersen giver hånd
Om COWI Nyheder
Jens Højgaard Christoffersen ny Group CEO hos COWI

Den 1. oktober overtager Jens Højgaard Christoffersen posten som Group CEO i COWI efter Lars-Peter Søbye, der har valgt at træde tilbage.

vindmøller i havet
Om COWI Nyheder
COWI leverer stærk vækst i første halvår

Trods høj inflation og uforudsigelige markedsforhold formår COWI at bevare momentum. Toplinjen voksede med 300 millioner kroner, og medarbejderstaben voksede med mere end 300 medarbejdere i årets første halvår. De gode takter forventes at forsætte i resten af 2022 trods markante risici.

fugleperspektiv af dansk landbrugsland med en oversvømmet flod ved Heltzen
Grøn omstilling Nyheder
Dansk landbrugsjord forvandles til våd natur

Inden udgangen af 2026 forventer Naturstyrelsen i Danmark at have sat gang i 55–60 nye projekter, der omdanner eksisterende landbrugsjord til CO₂-venlig klima-lavbund. Dermed kommer det samlede areal af nye tørverige lavbundsjorde op på ca. 18.500 hektar - svarende til 36.000 fodboldbaner eller et areal en anelse mindre end Møn. Det skal bidrage til at mindske Danmarks samlede CO₂-udledning.

havvindmøllepark i havet med solen, der kommer ud af skyerne
Vindenergi Nyheder
Energistyrelsen beder COWI undersøge nye udbudsmodeller for havvind

COWI skal kortlægge internationale erfaringer med havvindudbud og udvikle den nuværende udbudsmodel, så den kan understøtte en højere hastighed og skærpe fokus på bæredygtighed, systemintegration og innovation i udbygningen af havvind i de danske farvande.

blå lastbiler af Aalborg Forsyning
Affald og genanvendelse Nyheder
Fremtidens affald handler om ressourcer

Aalborg Forsyning har valgt COWI som bygherrerådgiver på ambitiøst projekt, som skal hjælpe et af Danmarks største forsyningsselskaber med at sætte helt nye standarder for bæredygtig forsyning og fremtidens genbrugsplads.

motorvej
Veje og motorveje Nyheder
COWI vinder rådgiverudbud på to nye motorvejsprojekter I Jylland

Vejdirektoratet har underskrevet kontrakt med COWI Danmark som totalrådgiver på to motorvejsprojekter ved henholdsvis Kolding og Randers. Begge indgår i den nationale ”Infrastrukturplan 2035”, der dels understøtter en grønnere fremtid og dels skal sikre, at Danmark hænger bedre sammen og bliver rigere.

Den store bæltebro med en horisont
Trafik og transportplanlægning Nyheder
COWI's guide til Tour de France

I 2022 foregår de første tre etaper af det verdens største cykelløb, Tour de France, i Danmark. Cykelfeltet og alverdens tv-seere kommer til at suse forbi mange steder, hvor COWI og vores kunder har haft fingrene med i udformningen af infrastruktur, bygninger og byudvikling.

rør udenfor i Ukraine
Areal- og ejendomsudvikling Nyheder
Genopbygningen af Ukraine er i gang

Store dele af den vitale infrastruktur i Ukraine er ødelagt af krigshandlinger eller voldsomt overbelastet som følge af de millioner af internt fordrevne. Den ukrainske regering, lokale myndigheder og de involverede finansielle institutioner er tilfredse med, at COWI er blevet i landet for at hjælpe med den genopbygningsindsats, som allerede er i gang.

to personer, der arbejder med digital bygningsplanlægning på bærbar
LCA Nyheder
Ny LCA Platform måler og dokumenterer projekters miljøpåvirkning

En ny LCA Platform måler og dokumenterer projekters miljøpåvirkning på tværs af alle sektorer, fra bygninger til broer. Og det hele sker i realtid fra de meget tidlige projekteringsfaser til endelig dokumentation og overdragelse, drift og vedligeholdelse.

bro i Fredericia
Broer Nyheder
Verdens Vildeste Brobyggere hylder byggebranchens fremtidige talenter

Fredag d. 10. juni stod i brobyggernes tegn, da 30 lærlinge, ingeniør- og arkitektstuderende skulle bygge broer på tværs af kanalerne i Fredericia på blot 7 timer til anden omgang af Verdens Vildeste Brobyggere.

Energi Nyheder
Ny afdeling skal yde tidlig hjælp til grønne investorer i rødglødende energimarked

Store politiske ambitioner og et rødglødende investormarked får nu COWI til at oprette en helt ny afdeling for rådgivning af investorer med fokus på de indledende faser af grønne energiprojekter.

Om COWI Nyheder
COWI finder ny divisionsdirektør i egne rækker

David Cuquerella Albert tiltræder 1. juni stillingen som divisionsdirektør for Global Advisory, COWIs division for rådgivning af internationale institutioner.

Train approaching
Infrastruktur Nyheder
Efter 7 års anlægsarbejde: Odense Letbane åbner

Den 28. maj kørte passagerer for første gang med letbanen igennem Odense. Letbanen åbner efter mere end ti års forberedelser og syv års anlægsarbejde, hvor COWI som teknisk rådgiver har spillet en markant rolle.

togskinner
Infrastruktur Nyheder
Mobilitet til de næste generationer

1-års fødselsdagen for Regeringens plan for infrastruktur nærmer sig. Siden aftalen blev indgået, er transportministeren skiftet ud efter et forløb om planens CO₂-udledning, og den politiske vision bag de 160 mia. kr., som frem til 2035 skal investeres i bedre trafik kunne stå skarpere.

Canakkale bridge
Infrastruktur Nyheder
Ny DR 2 Temalørdag hylder broer – og COWI er med

Danmark er – også takket være COWI – internationalt anerkendt for sine broer globalt. Lørdag den 28. maj sender DR 2 Temalørdag om broer med markant COWI-præg.

el poler
Energi Pressemeddelelse
Fuld fart på elektrificeringen: COWI skal levere transformerstationer til Energinet

Under en ny rammeaftale har Energinet valgt at lægge en større del af reinvesteringsprojekterne for transformerstationer ud til rådgivere. COWI er blandt vinderne af rammeaftalen og forventer at påbegynde de første projekter allerede inden sommerferien.

Industri Pressemeddelelse
COWI og Swedish Biofuels vil bygge fabrikker til produktion af bæredygtigt flybrændstof

Swedish Biofuels og COWI har indgået et partnerskab om at forsyne det svenske marked med 400.000 ton bæredygtigt flybrændstof, kendt som SAF (sustainable aviation fuel). Swedish Biofuels' teknologi er baseret på 'alcohol-to-jet'-metoden (ATJ), der helt kan erstatte fossilt flybrændstof.

Traffic in Denmark
Infrastruktur Nyheder
Fremtidens forstad uden støj fra motorveje

Støj fra trafikken er en udfordring for livskvaliteten i byer og forstæder. Med afsæt i den nyeste viden har COWI bidraget til en ny Realdania rapport om løsninger og principper for, hvordan kommunerne og staten i fremtiden kan mindske støjgener fra motorvejene.

Sportswear
Industri Nyheder
RISE og COWI udvikler ny proces for anvendelsen af sportstøj og undertøj lavet af blandet syntetisk materiale

Hvert år smider EU borgerne i gennemsnit 11 kilo tekstiler i husholdningsaffaldet som efterfølgende ender i forbrændingen. Dermed går værdien af flere millioner tons tekstiler bogstaveligt talt op i røg hvert år. COWI og RISE skal nu udvikle en ny metode som skal tage vare på denne ressource.

 en bunke røde mursten
Bæredygtig byudvikling Nyheder
Nyt community skal sikre skalering af cirkulært byggeri

Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet (VCØB) lancerede i februar 'VCØB Community'. COWI træder ind som samarbejdspartner i det nye initiativ, og spiller dermed en aktiv rolle for mere cirkulær økonomi på tværs af branchen.

Far og datter sidder i naturen - skov
Om COWI Nyheder
Nyt tilbud giver 24 ugers barsel med fuld løn til begge forældre

I COWI slår vi et slag for ligestilling af mødre, fædre, medforældre og for familier ved at indføre lige ret til en længere betalt barselsorlov.

den årlige generalforsamling
Om COWI Nyheder
Indkaldelse til generalforsamling 2022 i COWI Holding A/S

Onsdag den 30. marts 2022 kl. 15.30 afholdes den ordinære generalforsamling i COWI Holding A/S. Generalforsamlingen holdes COWIs kantine i Lyngby, og som en virtuel generalforsamling.

Københavns byliv
Veje og motorveje Nyheder
Grøn mobilitet understøtter kommunernes bæredygtige mål

Et stigende antal kommuner i Danmark tilslutter sig DK2020 forløbet, hvor de hver især udvikler en lokal klimahandleplan, der skal styre dem i mål med en netto nul-udledning af CO₂ inden 2050. Grøn mobilitet er uden tvivl en nøgleparameter, der skal bringes i spil, hvis målet skal indfries.

kvinde, der peger et sted, mens hun holder en dreng
Om COWI Nyheder
Stærkt resultat for 2021 – ordrebog tæt på 5 mia. kr.

COWIs omsætning i 2021 steg med 129 millioner kroner til 6,569 milliarder kroner. Samtidig steg ordrebogen til knap fem milliarder kroner. Ny vækststrategi skal sikre momentum i de kommende år.

Kalundborg veje
Veje og motorveje Pressemeddelelse
COWI vinder rådgiverudbud på sidste etape af Kalundborgmotorvejen

Vejdirektoratet har netop underskrevet kontrakt med COWI A/S som totalrådgiver til projektet om anlæg af den tredje – og sidste - etape af Kalundborgmotorvejen mellem Regstrup og Kalundborg. Når strækningen står færdig, vil der fremover være motorvej hele vejen fra Kalundborg til hovedstadsområdet.

flok af fugle
Miljø Nyheder
Ny rapport: Danmarks kystnatur alvorligt truet

Havvandsstigninger udgør en markant, overhængende trussel mod den kystnære natur og biodiversitet i Danmark. De klimaskabte havstigninger vil reducere sjælden natur og bestande af sjældne fugle, padder og planter i kystområderne markant. Naturen i 76 ud af Danmarks 98 kommuner vil blive påvirket af stigende havvand, både de permanente oversvømmelser og øgede stormflodshændelser.

Lejerbo, Arkitema og COWI samarbejde
Arkitektur Nyheder
Sunde boliger til hele landet

Lejerbo har netop udpeget vinderteamet af en rammeaftale på renoveringsopgaver i hele landet. Teamet, bestående af Arkitema og COWI, skal rådgive Lejerbo i forbindelse med såvel renoveringer som nybyggeri. Målet er at skabe sunde bæredygtige kvalitetsboliger til Lejerbos beboere i hele landet.

bytorv med mennesker og cykeltrafik
Infrastruktur Nyheder
Sæt det lange lys på infrastrukturplanen!

Frem til år 2035 skal der investeres et trecifret milliardbeløb i veje, skinner, spor, cykelstier mm. Der er mange gode projekter, i den nye statslige infrastrukturplan, som vil sikre at Danmark følger med tiden. Men planens succes er ikke givet på forhånd.

Om COWI Nyheder
Ordinær generalforsamling I COWI Holding A/S – foreløbig dagsorden

Den ordinære generalforsamling afholdes: Onsdag den 30. marts 2022 kl. 15.30 Generalforsamlingen holdes i år både fysisk i COWIs kantine i Lyngby og som en virtuel generalforsamling.

 Kvinde på en græsmark
Bæredygtighed Nyheder
COWI fravælger alle projekter om fossile brændstoffer

Som en af de allerførste rådgivende ingeniørvirksomheder vil COWI transformere sin forretning, så 100 procent af indtægten hentes fra projekter relateret til bæredygtighed inden for tre til fem år.

 Folk går ved siden af ​​Oslos operahus
Urbanisering Nyheder
COWI og Institut for Center-Planlægning samler kræfterne

COWI og Institut for Center-Planlægning – også kendt som ICP – er beg-ge velrenommerede rådgivere inden for detailhandelsplanlægning. Nu samler de to virksomheder kræfterne i COWI, hvor ICP's medarbejdere bliver en del af Danmarks største planlæggermiljø i afdelingen for By og trafik.

Asetek building
Arkitektur Nyheder
Asetek bygger nyt stort hovedsæde ved Aalborg

Teknologivirsomheden Asetek oplever stor vækst på verdensmarkedet, og derfor har man nu besluttet at bygge et helt nyt hovedsæde ved Aalborg. D. 18. januar kunne borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen, og stifter CEO i Asetek, André Eriksen, så tage første spadestik til den nye bygning, der er tegnet af Arkitema.

Jeppe Grue i en debat, der taler om Power-to-X
Energi Nyheder
Debat: Danmark bør skrue op for tempo og ambitioner for at sikre realistisk transition til grønne brændsler

Hvis Danmark skal lykkes med i tide at omstille transportsektoren frem mod 2030, skal der skrues op for både tempoet og ambitionerne. Her er tre håndtag, som vi allerede nu kan tage fat i.

marine og offshore konstruktion til den første energiø
Energi Nyheder
Nyt partnerskab bringer energiø nærmere

Et solidt partnerskab inden for offshore- og marineanlæg er blevet etableret med henblik på at udvikle verdens første energiø. COWI er udpeget til at være bygherres rådgivende ingeniør.

GIS og IT Nyheder
Digitale planer sikrer kvalitet af data og reducerer tidsforbrug

Hastigheden i forhold til opdatering af data i spildevandsplaner er stigende i takt med byudvikling og et øget investeringsniveau hos mange forsyninger. Nu har tre danske kommuner testet et nyt, digitalt værktøj, som gør det nemmere at registrere og håndtere data om spildevand, så bæredygtige indsatser kan planlægges i tide og man sikrer den rette koordinering på tværs af kommunen.

bytorv med dam og træer
Vand Nyheder
Grib mulighederne i fremtidens klimatilpasning

Klimaforandringerne er en realitet, og mange danskere mærker allerede nu konsekvenserne af varmere, vådere og mere ekstremt vejr. Konsekvenserne af et ændret klima kalder på handling her og nu, men det rummer også gode muligheder og et stort potentiale for at udvikle byer, kyster og rekreative områder.

Urban tech 2021 demo-dagskonference med alle deltagere
Digitalisering og teknologi Nyheder
Startups og store virksomheder skaber resultater sammen

Innovation er en vigtig nøgle til at løse klimaudfordringer. Går startups og store virksomheder sammen, så kan innovationen accelereres. Det viser resultaterne fra det treårige program Urbantech.

mennesker i lufthavnen
Lufthavne Nyheder
COWI assisterer Aarsleff i udviklingen af lufthavnens Terminal 3

Københavns Lufthavn er nu klar til at tage det næste spadestik i udviklingen af terminalområdet, med markant mere plads i bagageudleveringen og paskontrol.

Energi Nyheder
Vi rådgiver om fremtidens grønne infrastruktur

Skal Danmark nå klimamålet i 2030, er der brug for, at hele den fysiske infrastruktur, som skal binde den grønne omstilling sammen i praksis, kommer på plads.

børn, der leger i et pund
Klimaforandringer Nyheder
Danmark har brug for en ambitiøs national plan for klimatilpasning

Med sommerens katastrofale oversvømmelser i Tyskland og Belgien, og gentagne advarsler om klimaforandringer fra FN’s klimapanel, bør det stå klart for enhver, hvor galt det kan gå, hvis vi ikke forbereder danske byer og kyster til vådere, varmere og vildere vejr.

HOFORs nye og gamle vandværk placeret lige syd for Søndersø i Værløse
Byggeri Nyheder
COWI assisterer HOFOR i opførelsen af bæredygtige vandværker

Fremtidens vandværker skal bygges bæredygtigt. Det er den klare ambition, når COWI er med som en del af rådgivningsteamet hos HOFOR. Her bliver der stillet krav, da klima- og miljørigtige løsninger er et must.

Den franske samling sal, Ordrupgaard
Byggeri Nyheder
Optimering af energi på kunstmuseum

Kunstmuseet Ordrupgaard i Charlottenlund er for nyligt blevet udvidet med 1750 m² der blandt andet dækker over fem nye udstillingssale samt den skulpturelle tagkonstruktion med tilnavnet Himmelhaven. COWI har projekteret alle tekniske installationer til den nye tilbygning herunder ventilation og indeklima med varme, befugtning og køl, belysning, elinstallationer, brand- og sikringsinstallationer samt vvs og afløb.

Vindmøller i havet ved solnedgang
Energi Nyheder
Arbejder på en vision: Verdens første energiø

Ifølge konsortiet Vindø kræver ambitiøse klimamål også ambitiøse løsninger. I samarbejde med Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) og konsortiet (som består af PFA og Andel) har COWI og Arkitema haft mulighed for at udvikle alternative koncepter i forhold til visualiseringen af hvordan verdens første energiø kunne se ud.

Engholmene udsigt i København
Broer Nyheder
COWI er med i Verdens Vildeste Brobyggere

På lørdag løber Danmarks nye, store brobygningskonkurrence af stablen, og COWI er selvfølgelig med som partner. Kom med til folkefesten og hyld kunsten at bygge broer og alle de fagligheder, der er involveret.

lake with mountains and trees
Om COWI Nyheder
COWI øger ordrebeholdningen med 1 milliard kroner

I det seneste år har COWI vundet mange nye projekter, hvilket har fået ordrebeholdningen til at stige med en milliard kroner, og både top- og bundlinje er styrket.

Children playing in the water
Vand Nyheder
Grumset debat om spildevand

Datadrevne løsninger kan være med til at mindske udledningen af spildevand. De kan medvirke til at træffe beslutninger, der tager højde for de reelle påvirkninger af vandmiljøet under hensyntagen til udvikling i klima og belastninger.

COWI employee Jeppe Grue on stage
Energi Nyheder
DEBAT: Power-to-X kan gøre landbruget til en væsentlig del af løsningen på klimaudfordringen

Power-to-X rummer et enormt potentiale for landbruget, og er en forudsætning for at nå klimamålene. Men de teknologiske løsninger skal op i skala og implementeres, hvis det skal realiseres. Der skal hurtigst muligt skabes klarhed om rammebetingelserne for Power-to-X og sættes turbo på udviklingen af hele værdikæden.

Collstrop grunden
Miljø Nyheder
Kæmpe forurening under kontrol

Det kommer til at vare mange år, før der er helt fri bane på den stærkt forurenede Collstrop grund i Gribskov i Nordsjælland. Region Hovedstadens første skridt er at afskære udsivende tungmetaller fra at nå de fredede vådområder og Esrum Sø. COWIs feltarbejde er godt i gang.

En kunstig halvø er ved at blive bygget i Göta -floden fra Masthugget
Bæredygtighed Nyheder
COWI får nøglerolle i etableringen af Göteborgs nye halvø

Lige ved det gamle Masthugget, som er bydelen, hvor master til de store sejlskibe en gang blev til, anlægges en kunstig halvø i Göta Älv. COWI har en nøglerolle i projekteringen og koordineringen af den nye halvø, som omfatter helt nye typer geotekniske og konstruktionsmæssige udfordringer.

City cars traffic
Infrastruktur Nyheder
DEBAT: Vi skal tænke bæredygtigt, når vi bygger infrastruktur for over 100 milliarder kr.

Regeringens infrastrukturplan kan udfordre den grønne omstilling, hvis vi ikke tænker bæredygtigt, når vi bygger fremtidens infrastruktur. Derfor er der behov for en grøn kickstart, hvor der øremærkes 1 mia. kr. til grønne projekter, der kan nedbringe klimabelastningen fra den samlede infrastrukturplan, skriver Michael Knørr Skov, afdelingschef for by og trafik i COWI.

Offshore wind farm
Energi Nyheder
DEBAT: Rammebetingelser for investeringer i Power-to-X skal på plads – og det haster

Der skal fart på udviklingen af Power-to-X, hvis vi skal nå Danmarks klimamål i 2030 og gribe muligheden for at skabe et grønt erhvervseventyr.

COWI i det danske accelerator-program Urbantech
Digitalisering og teknologi Nyheder
Bæredygtige byer: Vi sætter skub i samarbejdet med startups

10 lovende og innovative teknologivirksomheder fra hele verden er netop blevet udvalgt til den tredje og sidste runde af det danske accelerator-program Urbantech. Fem af dem skal i samarbejde med COWI udvikle nye, digitale løsninger til fremtidens bæredygtige byer.

Stablen, et banebrydende og visionært hus inden for anvendelse af genbrug og genanvendelse af byggematerialer
Byggeri Nyheder
Genbrugscentre bygget på genbrug

Fredericia og Horsens kommune går nye veje mod grøn omstilling og benytter upcycling og genbrugsmaterialer i etableringen af nye kommunale genbrugscentre. COWI er med som rådgiver.

wind
Vindenergi Nyheder
Ny rapport: Fjernvarme kan give Danmark Power-to-X-forspring

Fjernvarmen har en unik evne til at opsamle de betydelige energispild, der ellers vil være i PtX-produktionen. Ved at koble fjernvarme, havvind og PtX vil man kunne bidrage til bedre økonomi, højere energieffektivitet og øget hastighed i etableringen af PtX i Danmark. Det kan sikre dansk styrkeposition.

Aarhus ReWater
Vand Nyheder
Vand er kernen i bæredygtig byudvikling

Mere end 2000 eksperter fra 94 lande deltager lige nu i den digitale World Water Congress 2021. COWI er blandt deltagerne og med til at sponsorere konferencen om verdens mest dyrebare naturressource.

Forurenede grunde Nyheder
COWI bistår Region Midtjylland ved Høfde 42-oprensning

Når Region Midtjylland skal rense op efter generationsforureningen ved Høfde 42, bliver det med COWI som wingman. COWI har vundet opgaven som bygherrerådgiver og skal levere specialviden og dermed bistå regionen med at komme sikkert og bæredygtigt i mål med oprensningen.

Om COWI Nyheder
Internationalt talent bliver ny Group CFO i COWI

39-årige svensk-iranske Natalie Shaverdian Riise-Knudsen bliver ny CFO i COWI, hvor hun bl.a. skal bidrage til virksomhedens næste vækstfase. På trods af sin unge alder kommer hun med bred og solid international erfaring med særligt fokus på finans, IT, analyse, ledelse og transformation.

Energi Nyheder
Verdens første energiø, inspireret af naturens kræfter

Som VindØ-konsortiet siger, kræver ambitiøse klimamål ambitiøse løsninger. I samarbejde med Copenhagen Infrastructure Partners og konsortiet har vi i COWI og Arkitema haft mulighed for at udvikle alternative koncepter for at illustrere, hvordan verdens første energiø kunne se ud. Dette er et af mange mulige udtryk – den endelige konstruktion og øens udformning besluttes på et senere tidspunkt.

CO₂ fangst Nyheder
Debatindlæg: Vi skal satse mere på co₂-fangst!

Hvis verden skal lykkes med at holde temperaturstigningen need, skal man investere mere i etableringen af infrastruktur og anlæg til CO₂-fangst.

CO₂ fangst Nyheder
Aalborg portland undersøger mulighederne for co₂-fangst

Cementindustrien er i dag en af verdens mest klimabelastende industrier. Med COWI som rådgiver undersøger Aalborg Portland nu mulighederne for CO₂-fangst gennem det EUDP-støttede projekt GreenCem – et vigtigt skridt på vejen mod en mere bæredygtig cementproduktion.

Om COWI Nyheder
Ny prominent bestyrelsesformand for COWI

COWI får ny formand fra den absolutte top af danske bestyrelsesliv. Tidligere CEO for Siemens Jukka Pertola afløser Steen Riisgaard, som træder tilbage efter otte år på posten.

Bæredygtighed Nyheder
Massivt fald i CO₂-udledning

CO₂-aftrykket fra COWIs daglige drift faldt flere niveauer i 2020 sammenlignet med tidligere år.

Om COWI Nyheder
Indkaldelse til generalforsamling 2021 i COWI Holding A/S

Torsdag den 25. marts 2021 kl. 15.30 afholdes den ordinære generalforsamling i COWI Holding A/S.

Om COWI Nyheder
COWI leverer rekordoverskud for 2020

Trods den globale COVID-19-pandemi og store usikkerheder i markederne opnåede COWI i 2020 det bedste driftsresultat og cash flow nogensinde. COWI går ind i det nye år med rekordhøj kundetilfredshed, en bomstærk ordrebeholdning og positive forventninger til 2021 – ikke mindst drevet af verdenssamfundets fortsatte, massive investeringer i den grønne omstilling.

Grøn omstilling Nyheder
Indfør klimaramme i den frivillige bæredygtighedsklasse i 2021

Lad os allerede nu komme i gang med en klimaramme for byggeriet. Hvis vi starter op med at gøre det frivilligt, er der god tid til at afklare og udvikle, inden rammen bliver obligatorisk og gradvist strammet. Vi står klar i branchen og har de livscyklusvurderings-værktøjer, der skal til for at udvikle byggeriet henimod et mindre CO₂-aftryk.

Energi Nyheder
Danmark bygger verdens første energiø

En bred vifte af Folketingets partier har indgået en aftale om opførelsen og ejerskabet af verdens første energihub baseret på havvind, der bliver en kunstig ø i Nordsøen.

Grøn omstilling Nyheder
Biofiltre skal reducere klimabelastningen fra malkekøer og svin med op mod 20 procent

Biofiltre, som nedbryder metan, kan fremover blive et vigtigt skridt på vejen mod at reducere klimaaftrykket fra danske malkekøer og svineproduktion på omkostningseffektiv vis. I det nye GUDP-projekt BIOMET er udvikling og test af filtermodeller i storskala netop gået i gang. Arla og Danish Crown ser et stort potentiale i projektet, både klima- og forretningsmæssigt.

Oversvømmelse Nyheder
Klimatilpasset byrum holder på vandet

Den legendariske københavner-oase Enghaveparken er blevet moderniseret og klædt på til fremtidens enorme regnskyl. I januar blev den vellykkede forening af klimatilpasning og kulturhistorie præmieret med en Årets Arne – opkaldt efter arkitekten bag parkens kendetegn, Arne Jacobsen.

Jernbaner Nyheder
COWI, Parsons, SYSTRA og Implement har vundet DSB’s rammekontrakt for Fremtidens S-bane

Joint venture-teamet COWI, Parsons og SYSTRA har med Implement Consulting Group som underrådgiver netop vundet DSB’s store rammekontrakt for multidisciplinær rådgivning i forbindelse med automatiseringen af S-banen i hovedstadsområdet. Kontrakten løber i otte år med mulighed for seks års forlængelse to gange.

Om COWI Nyheder
Ordinær generalforsamling I COWI Holding A/S – foreløbig dagsorden

Torsdag den 25. marts 2021 kl. 15.30 afholdes den ordinære generalforsamling i COWI Holding A/S. På grund af COVID-19 afholdes generalforsamlingen i år som en fuld elektronisk generalforsamling.

Bæredygtig byudvikling Nyheder
Debat: Mobilitetsplanen skal være mere end en liste med infrastrukturprojekter

Danmark trænger til en national mobilitetsplan, og særligt afhænger Danmarks grønne omstilling af, at vi lykkes med at fjerne CO2 fra trafikken.

Byggeri Nyheder
COWI og Oslo Havn indgår rammeaftale

Oslo Havn har en vision om at blive verdens mest effektive og miljøvenlige havneby. For at opfylde det mål vil COWI bidrage med ingeniørkompetence til elektrificering og udvikling af havnen.

Byggeri Nyheder
Bosch hovedkvarter sætter nye bæredygtige standarder

Arkitema og COWI står i spidsen for udviklingen af et nyt dansk hovedkvarter for industrigiganten Bosch. Det komplekse og multifunktionelle byggeri er resultat af tæt samarbejde mellem arkitekter og ingeniører fra start til slut og bliver udført i træ med høje ambitioner om bæredygtighed.

Om COWI Nyheder
Dansk rådgiverkæmpe fylder 90

De fleste danskere kender den nye Lillebæltsbro, Storebæltsbroen og den københavnske metro. I andre dele af verden er det vandforsyning, infrastruktur og byudvikling, som de rådgivende ingeniører i COWI har bidraget til. I år fejrer virksomheden sin 90-års fødselsdag, og det forpligter, mener direktør Lars-Peter Søbye.

Miljø Nyheder
COWI opnår ISO-certificering på arbejdsmiljø

COWI i Danmark har opnået den officielle ISO 45001-certificering på arbejdsmiljø. Det er resultatet af en målrettet indsats, hvor vi samtidig forpligter os til kontinuerligt at udvikle og forbedre det fysiske og psykiske arbejdsmiljø.

GIS og IT Nyheder
Smart sensor-teknologi bevarer Norsk kulturarv

Den farverige samling historiske træhuse på Bryggen i Bergen har været på UNESCOs liste over Verdensarv siden 1979 og er den tredje mest besøgte turistattraktion i Norge. Nu overvåger 21 smarte sensorer bygningernes tilstand døgnet rundt, så der kan sættes hurtigt ind og området sikres for fremtiden.

Broer Nyheder
Den nye Lillebæltsbro runder skarpt hjørne

Det er 50 år siden, Kong Frederik 9. som den første kunne køre over den nye Lillebæltsbro. Siden har næsten 700 millioner bilister passeret broen imellem Fyn og Jylland. Broen var Danmarks første hængebro og blevet et vigtigt led i udviklingen af moderne infrastruktur i Danmark og i designet af moderne hængebroer.

Bæredygtighed Nyheder
COWI reducerer sit CO₂-aftryk med over 70 procent inden 2030 via ambitiøse tiltag

COWI vil fremover skære markant ned på virksomhedens flyrejseaktivitet, både inden for og uden for Danmarks grænser. Desuden skal COWIs biler konverteres til hybrid- eller el-biler. Tiltagene skal bidrage til at reducere COWIs CO₂-aftryk med over 70 procent inden 2030, med 2008 som baseline, og gøre virksomheden helt CO₂-neutral i 2050.

Arkitektur Nyheder
Dissing+Weitling, Arkitema og COWI skal projektere ny jernbanebro i Oxberg, Sverige

Österdelälvens nye signaturbro skal projekteres af et team bestående af COWI, broarkitekterne Dissing+Weitling og Arkitema på landskabsdelen. Det rutinerede hold er netop udråbt som vindere i en international brokonkurrence, udskrevet af Trafikverket, der havde fem internationale prækvalificerede hold med i konkurrencen.

Om COWI Nyheder
COWI leverer stærkt halvårsresultat trods corona

COWI kan se tilbage på et halvår med markant forbedrede resultater på bundlinjen, en vellykket integration af Arkitema samt højere kundetilfredshed. Investeringer i infrastruktur i bl.a. Storbritannien, fortsat grøn omstilling samt en hurtig tilpasning til ’the new normal’ skaber forventninger om et meget tilfredsstillende resultat for hele året.

Digitalisering og teknologi Nyheder
Bedre teknologi til fremtidens byer

Otte af verdens mest lovende og innovative startup-virksomheder er blevet udvalgt til acceleratorprogrammet Urbantech. Her får de mulighed for at skalere og udvikle løsninger til fremtidens byer via en intens og skræddersyet accelerationsproces i partnerskab med COWI og andre virksomheder.

Infrastruktur Nyheder
Nyt beslutningsgrundlag om havnetunnel i hovedstaden

En ny transportrute øst om Danmarks hovedstad skal løse trafikale flaskehalse, mindske støj og luftforurening og sikre bedre regional adgang til både gamle og nye bydele. Resultatet af to års forundersøgelser og trafikanalyser peger på flere mulige scenarier.