COWI forenkler ledelsesstrukturen og udvider koncernledelsen 

29.01.2024

COWI udvider koncernledelsen og fjerner et ledelseslag for at styrke sin strategieksekvering.  

COWIs ambition er at fortsætte virksomhedens markante vækst og styrke sin position på markedet de kommende år. Derfor styrker COWI nu koncernledelsen, så der er flere kræfter til at eksekvere på COWIs strategi, som har den grønne omstilling i fokus. 

”COWI har leveret omkring ti procent organisk vækst de seneste år og står stærkt trods volatile markedsforhold. Verden forandrer sig hastigt, både for vores kunder og os. Vi vil bistå vores kunder og partnere så stærkt som muligt i deres omstilling til en mere bæredygtig verden, hvor den teknologiske udvikling, grøn energi og mere bæredygtige materialer bliver stadigt vigtigere. Derfor har vi brug for en enkel ledelsesstruktur og en endnu stærkere koncernledelse,” forklarer Jens Højgaard Christoffersen, Group CEO. 

Han uddyber: ”Lederne af vores fire geografiske forretningsenheder samt lederne af HR og vores ingeniør- og designcentre bliver i fremtiden en del af koncernledelsen. Det betyder, at vi endnu hurtigere og mere effektivt kan opfange signaler og træffe beslutninger.” 

Som konsekvens har vi samtidig valgt at nedlægge rollen som koncerndriftsdirektør (COO). Efter gensidig overenskomst, og når overdragelse er gennemført, forlader den nuværende COO, Rasmus Ødum, COWI efter 15 år i direktionen. 

”Det er ikke nemt at sige farvel til Rasmus, som har været en dybt engageret og særdeles dygtig kollega gennem mange år. Han står fadder til mange af de initiativer, der har gjort COWI i stand til at gennemføre udfordrende projekter. Jeg vil gerne takke Rasmus for hans mange uvurderlige bidrag til COWI gennem årene,” slutter Jens Højgaard Christoffersen. 

COWIs nye koncernledelse: 

  • Group CEO Jens Højgaard Christoffersen 
  • Group CFO Natalie Shaverdian Riise-Knudsen 
  • Group CBDO Marius Weydahl Berg 
  • Executive vice president for Business line Danmark Henrik Winther 
  • Executive vice president for Business line international, samt interim leder af COWIs ingeniør- og designcentre, Michael Bindseil 
  • Executive vice president for Business line Norge Birgit Farstad Larsen 
  • Executive vice president for Business line Sverige Anders Wiktorson 
  • Head of people and culture Anne Daugaard Barslund 

Kontakt

 Søren Kragh Pedersen

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 20257018