COWI forfremmer nordmand til koncerndirektionen

17.01.2023

Marius Weydahl Berg er nyt medlem i koncerndirektionen i COWI. Som chief business development officer (CBDO) får han det overordnede ansvar for kunderelationer og salg. Han kommer fra en position som direktør for COWIs forretning i Norge, hvor han afløses af Birgit Farstad Larsen. 

Jens Højgaard Christoffersen blev i oktober 2022 udnævnt til ny administrerende direktør for hele COWI-koncernen og dens over 7.400 medarbejdere. Dermed gik jagten ind på en afløser til hans hidtidige rolle som chief business development officer (CBDO), og denne er nu fundet i form af norske Marius Weydahl Berg. Den 47-årige nordmand kommer med en baggrund inden for energi og har i fem år været direktør for COWIs norske forretning, der er et af de største datterselskaber i koncernen med over 1.300 medarbejdere.

"Under Marius’ lederskab er vores norske forretning vokset markant og blevet betydeligt mere konkurrencedygtig,” siger administrerende direktør, Jens Højgaard Christoffersen.

“Fundamentet for denne vækst har været stærke relationer til vores kernekunder og et skarpt fokus på hele tiden at være en attraktiv partner ved at forstå vores kunders bekymringer, situation og ambitioner. I sin nye rolle som CBDO skal Marius forny vores kunde- og salgskoncepter for hele koncernen, så COWI bevarer sin førerposition inden for den grønne omstilling."

Han fortæller, at COWI sammen med et eksternt headhunterbureau har kørt en omfattende rekrutteringsproces, hvor omkring 40 interne og eksterne kandidater er blevet evalueret eller interviewet. 

Samtidig overtager Birgit Farstad Larsen direktørposten i Norge. Hun har hidtil været direktør for byggeridivisionen i COWIs norske forretning og er også blevet valgt på baggrund af en grundig proces. 

"Birgit har med succes bestridt mange forskellige positioner i COWI og er desuden medlem af COWIs bestyrelse. Hun har derfor en enestående indsigt i, hvordan COWI fungerer og skaber værdi for kunderne på tværs af organisationen. Denne viden skal nu omsættes til fortsat vækst for COWI i Norge," tilføjer Jens Højgaard Christoffersen. 

Ydmyg og begejstret

Marius Weydahl Berg udtaler: "Verden står over for en hidtil uset omlægning af energisektoren, og her spiller COWI en afgørende rolle med vores ekspertise inden for grønne løsninger. Jeg glæder mig til at blive endnu mere involveret i at indfri de ambitiøse mål, som både vores kunder og COWI har sat. Det er en opgave, som ligger mit hjerte nært."

Birgit Farstad Larsen udtaler: "Selvom om Norge er begunstiget af mange fossile ressourcer, er der behov for en stor grøn transformation, hvis vi skal imødegå klimaforandringer og sikre en bæredygtig fremtid. Heldigvis står COWI stærkt positioneret til at hjælpe vores kunder med dette, og derfor forventer jeg også, at COWI vil fortsætte sin positive udvikling i Norge i de kommende år."

Ændringerne træder i kraft med det samme, og fremover består COWIs koncerndirektion af følgende:

  • Jens Højgaard Christoffersen, administrerende direktør
  • Natalie Shaverdian Riise-Knudsen, finansdirektør
  • Rasmus Ødum, driftsdirektør
  • Marius Weydahl Berg, salgsdirektør  

Kontakt

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 2025 7018