Opførelse af store industribygninger – hvordan gør vi det simplere?

17.05.2023

Virksomheder oplever et øget behov for at etablere industrianlæg på tværs af landegrænser for at imødekomme et marked i vækst. Men hvad er egentlig den bedste tilgang til at udvikle store industrianlæg i et komplekst marked hvor nye, skærpede miljøkrav og makroøkonomiske tendenser påvirker hvordan vi designer og certificerer store bygninger? 

Et voksende behov for lokal forankring, en stigning i e-handel og dermed antallet af lagerbygninger, øget digitalisering og dertilhørende datacentre samt bæredygtige tendenser i byggebranchen. Det er blot nogle få af de ændringer, der skaber muligheder for virksomheder, der ønsker at udvide deres portefølje af industribyggerier. Men den hastige udvikling på markedet kræver også, at bygherrer, investorer og entreprenører adresserer det stigende antal faktorer, der har indflydelse på deres projekter.

Forstå helhedsbilledet

Når man overvejer at opføre et produktions- eller industrianlæg, følger der mange interessenter og tekniske spørgsmål med.

Hvordan får jeg den nødvendige tilladelse fra de lokale myndigheder og forsyningsselskaber? Hvordan undgår jeg dyre forsinkelser i byggeprocessen og under idriftsættelsen? Hvad er den optimale beliggenhed? Hvordan kan vi mindske de miljømæssige konsekvenser? Hvordan sikrer jeg overensstemmelse med vores virksomhedskrav? Og hvordan minimerer og dokumenterer jeg bygningens miljømæssige fodaftryk både i byggeprocessen og når bygningen skal driftes?

I COWI hjælper vi vores kunder med at opføre produktionsanlæg i Europa, Nord- og Sydamerika samt Asien. Vi kan derfor, med overbevisning i stemmen sige, at ikke to projekter er ens. Derfor afhænger svarene af dit specifikke projekt og kontekst. Så det er naturligvis der, vi begynder – med dig.

Fra idé til færdigt projekt

For at forstå alle perspektiver følger vi vores kunder på hele deres rejse fra idé til færdigt projekt, og stræber efter at være en langsigtet samarbejdspartner for bæredygtig vækst. Det betyder, at vi kender vores kunders værdier, visioner og udfordringer i alle deres projekter og kan kombinere denne viden med vores erfaring på området for at skabe de bedste løsninger sammen. Det betyder også, at vi er i stand til at integrere vores kunders krav til bygningsdesign og sikre, at disse krav opfyldes i alle andre aspekter af projektet.

”Ved at opbygge langsigtede partnerskaber med vores kunder, og gennem vores mange års erfaring, sigter vi mod at levere et solidt og ensartet design, konstrueret med høje kvalitetsstandarder for hvert nyt produktionsanlæg, der bygges, uanset projektets geografiske beliggenhed. Denne kompetence på området giver os mulighed for at skræddersy løsninger, der imødekommer vores kunders specifikke behov og sikrer ensartethed og pålidelighed i byggeprocessen,” siger Nicolai Linde, vice president for Industri og datacentre i COWI.

Det handler om at gøre det nemt

Vores projekter inden for industribyggeri spænder over forskellige områder lige fra pharmaindustrien og datacentre til produktionsanlæg og lagerbygninger. COWI tilbyder ydelser inden for alle ingeniørtekniske fagområder, der indgår i komplekse industriprojekter, fuldt integreret med arkitektonisk bygningsprojektering.

Vi kender værdien af et godt og tillidsfuldt samarbejde, og vi er med hele vejen i realiseringen af vores kunders strategiske projekter over hele verden – fra LEGO Koncernens fabrikker i Vietnam og Nordamerika til verdens grønneste datacenter i Norge.

”For at skabe værdi som konsulenter skal vi gøre det nemt for vores kunder at arbejde sammen med os. Ud over at investere i at være tæt på kunderne og forstå deres mindset tilbyder vi en agil organisation med én kontaktperson på tværs af arkitekter og ingeniører. Derudover samarbejder vi med lokale leverandører og rådgivere, der har den nødvendige dybdegående viden om lokale krav,” siger Uffe Jensen, projektdirektør for Industri og datacentre i COWI.

Med bæredygtighed og digitalisering i førersædet

Som samarbejdspartner for vores kunder kommer vi også med nye, innovative løsninger. En del af den historie er at bringe vores kompetencer inden for digitalisering af designprocesser i spil. En anden er vores engagement i bæredygtighed. Det bliver godt modtaget af vores kunder, som er på den samme rejse.

”Vi oplever en stor efterspørgsel fra vores kunder efter solide, bæredygtige tekniske løsninger på den lange bane. Det kræver, at vi arbejder sammen med vores kunder om at skabe nye løsninger og partnerskaber på tværs af sektorer, for eksempel ved at bruge overskudsvarme fra produktionsanlæg til fjernvarme. Det handler ikke kun om at opfylde kravene. Det handler om at gøre en ekstra indsats for at bidrage til en bæredygtig udvikling,” afslutter Nicolai Linde. 

Kontakt

Nicolai Linde
Vice President
Industry and Data Centres, Denmark

Tel: +45 56405447