Den nye 1915 Çanakkale-bro i Tyrkiet, som indgår i DR 2 Temalørdagen "Danske broer i hele verden - højere, længere, vildere".

Ny DR 2 Temalørdag hylder broer – og COWI er med

25.05.2022

Danmark er – også takket være COWI – internationalt anerkendt for sine broer globalt. Lørdag den 28. maj sender DR 2 Temalørdag om broer med markant COWI-præg.

Lørdag den 28. maj fokuserer DR 2 på broer med Temalørdagen "Danske broer i hele verden - højere, længere, vildere". Den undersøger, hvordan Danmark er blevet en brobyggernation med rockstjernestatus. COWI deltager med flere markante broer, inklusive den nyåbnede 1915 Çanakkale-bro i Tyrkiet samt vores hjemlige Storebæltsbro.

På toppen af broverdenen

Dokumentarværten Morten Brink Iwersen er blandt andet med COWIs projektdirektør Inger Birgitte Kroon og chefingeniør Jesper Pihl på besøg til Çanakkale-broen i 1915 i Tyrkiet, hvor de diskuterer kabelstyrke og brokonstruktionen. Kom med dem op i toppen af pylonerne i en højde på 318 meter, den højeste i verden for hængebroer, på denne verdens længste hængebro med et hovedspænd på 2.023 meter.

Henrik Andersen, direktør for internationale broprojekter i COWI, siger: ”Vi er meget stolte af de store broer, vi har hjulpet vores kunder med at realisere både i ind- og udland. Senest 1915 Çanakkale hængebroen i Tyrkiet, der med et verdensrekordspænd på 2.023 meter, eller næsten 400 meter længere end Storebæltsbroen, forbinder Europa og Asien. Fra åbningen i marts i år vil broen være et centralt forbindelsesled, der er med til at styrke lokal og international økonomisk udvikling, logistik og turisme i området."

Højere, længere, vildere fra 28. maj

Temalørdagen hedder "Danske broer i hele verden - højere, længere, vildere". Den varer cirka 1 time og bliver sendt følgende dage på DR 2:

  • Lørdag den 28. maj kl. 21.30
  • Onsdag den 1. juni kl. 19.00

Allerede fredag den 27. maj fra klokken 06.00 kan du se Temalørdagen om broer på DRTV ved at søge på "Danske broer i hele verden - højere, længere, vildere".

Storebæltsbroen i Danmark.

Kontakt

Henrik Andersen
Senior Business Development Director
Transportation , Denmark

Tel: +45 56402789

Kontakt

 Søren Kragh Pedersen

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 20257018