Jakob Dybdal Christensen

Jakob Dybdal Christensen

Market Director, COWI

Jakob har haft effektiv dekarbonisering som et centralt omdrejningspunkt i de senere år. Således har han som rådgiver været involveret i en række toneangivende projekter særligt knyttet til brændstofproduktion baseret på grøn brint. Det omfatter både policyanbefalinger, analyser af incitamenter og lovgivningsmæssige rammer i Danmark og globalt. Jakob er en efterspurgt oplægsholder ved både danske og internationale arrangementer, hvor temaet er dekarbonisering med afsæt i grønne, vedvarende energiløsninger for sektorer, der ellers kan være svære at omstille. Jakob har en samfundsfaglig baggrund og erfaring med krydsfeltet mellem offentlige og private initiativer knyttet til erhverv og innovation.

#Power-to-X og samfundseffekter
#Grøn omstilling: Finanseringskilder og forretningsmodeller
#Lovgivningsmæssige rammer for grøn omstilling

Se Linkedin-profil

artikler

GRØNNE BRÆNDSTOFFER ER EN SUND INVESTERING

Det er rådet til dig, hvis man skal give livredende førstehjælp. Lidt det samme gør sig gældende, hvis man som investor vil gå ind i PtX. Også selvom det kan være skræmmende og uvist, og man aldrig har prøvet det før. Hvis man kigger bare få år frem, så er det næsten ligegyldigt, hvad du tager fat på – du skal nok få cashflow. Det kan helt sikkert optimeres, men der er masser af "no-regret" investeringer.

Læs artiklen >

DEBAT | COWI-DIRECTOR: MANGLENDE EU-MIDLER RISIKERER AT KOSTE DANMARK DEN GRØNNE FRONTLØBERSTATUS

Globale grønne investorer er på kort tid snurret rundt på hælen og begyndt at kigge mod vest med stor interesse. Årsagen er USA’s Inflation Reduction Act, som med 369 mia. dollar i klingende skatterabatter til bl.a. klimavenlig brintproduktion, ptx og fangst af CO2 har været en øjenåbner.

Læs artiklen >

DEBAT | COWI: VI ER I GANG MED EN GRØN BRÆNDSTOF­RE­VO­LU­TION – OG DANMARK HAR ET FORSPRING

Vi er i gang med en grøn brændstofrevolution, som Danmark kan være med i, hvis vi spiller vores kort rigtigt.

Læs artiklen >