JAN BEHRENDT IBSØ

JAN BEHRENDT IBSØ

Group Senior Market Director, COWI

Jan startede i COWI i 2017 og blev i januar 2022 udnævnt til markedsdirektør for vedvarende energi og Power-to-X på koncernniveau. I denne rolle bidrager Jan til at sætte turbo på den grønne omstilling gennem store projekter inden for grøn energi, f.eks. Energiøen i Nordsøen, brintinfrastruktur i Danmark, havvind- og Power-to-X-projekter i Danmark og i udlandet. Han deltager aktivt i den offentlige debat og holder oplæg inden for området. Han har dyb indsigt i den vedvarende energibranche hvad angår markeder, teknologier og forretningsmæssige processer, og han er også blevet valgt til adskillige nationale standardiseringskomitéer. 

#Offshore vedvarende energi 
#Energiøer  
#Vedvarende energi og Power-to-X

Se Linkedin-profil

artikler

KAN SKÆRE MILLIARDER AF BUDGETTET: RÅDGIVERE PEGER PÅ ENERGIØ MED BRINT

Rådgivningsselskaberne Cowi og Brinckmann peger på, at grøn brintproduktion kan skære et tocifret milliardbeløb af omkostningerne ved den kommende energiø i Nordsøen.

Læs artiklen >

En velovervejet tænkepause for energiøen i Nordsøen

Det er oplagt at begynde med at forstå, hvorfor konceptet for den danske energiø i Nordsøen er udfordret på økonomien. I debatten har der bredt sig en opfattelse af, at problemet skyldes ønsket om at bygge en inddæmmet ø. Det er forkert.

Læs artiklen >

Energi Island illustration
Danish Hydrogen Island Could Be First of Its Kind – Video

Danish engineering and consultancy company that recently decided not to take on any new oil and gas projects, COWI, is a partner on Copenhagen Infrastructure Partners’ (CIP) Hydrogen Island project, announced earlier this month. Together with Danish architectural firm Arkitema, COWI will assist CIP in making this novel concept come to life, the company said.

Læs artiklen >

wind farm mills in the sea
BIG DATA SKAL VÆRE MED TIL AT AFGØRE OPTIMAL PLACERING AF NYE HAVVINDMØLLEPARKER

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har netop offentliggjort de fire områder, der skal screenes som mulige placeringer for tre nye havvindmølleparker i Danmark. COWI skal bidrage med en analyse af den optimale placering af parkerne.

Læs artiklen >