Photo: Sebastian Stigsby

Bæredygtige byer: vi sætter skub i samarbejdet med startups

14.06.2021

10 lovende og innovative teknologivirksomheder fra hele verden er netop blevet udvalgt til den tredje og sidste runde af det danske accelerator-program Urbantech. Fem af dem skal i samarbejde med COWI og Arkitema udvikle nye, digitale løsninger til fremtidens bæredygtige byer.

Efter en stor ansøgningsrunde er de 10 startups og tre store, danske virksomheder klar til at udvikle nye digitale løsninger, der kan skubbe byggeriet og byudviklingen i en mere effektiv og bæredygtig retning.

I 2021 skal der blandt andet arbejdes med grøn bytransport, nye tilgange til lyd i det byggede rum samt robotter og sensorer til byggeriet. Alt sammen teknologier med potentiale til at blive brugt i stort format og med betydelige bæredygtighedsgevinster for byer over hele verden.

Urbantech er grundlagt af COWI, VKR Holding/VELUX og EWII. Og for både de deltagende startups og virksomhederne er der store forretningsmæssige gevinster at hente i samarbejdet, mener Lars-Peter Søbye, CEO i COWI:

“Hvis vi skal skabe mere leveværdige og bæredygtige byer samt lykkes med den grønne omstilling, har vi brug for data og ny teknologi. Derfor er Urbantech vigtigere end nogensinde før:

Det giver samtidig COWI en unik platform for at arbejde med – og lære af – nogle af verdens mest lovende tech-startups og sammen fremskynde udviklingen af nyskabende løsninger for byer, der er både kommercielt og miljømæssigt bæredygtige,” siger han.

Efter udvælgelsen følger et 12-ugers pilotforløb og en demo-dag i november 2021. Her vil de deltagende startups præsentere deres løsninger foran et særligt indbudt publikum af blandt andre danske og internationale investorer og venturefonde. Til den tid vælger COWI, hvilke løsninger man vil investere i.

Det er tredje og sidste gang, Urbantech finder sted. I år deltager danske startups for første gang, og fire af de 10 udvalgte er rød-hvide. To af dem, CoGO og Woodsense, skal COWI være 'pilotpartner' for.


Her er de fem startups, som COWI skal samarbejde med

CoGo: Udvikler en app, der samler alle dele-scootere, cykler, biler og knallerter med elektriske motorer, som gør det lettere at bevæge sig rundt på en grøn måde

Excess Materials Exchange: Skaber en platform, der frigør potentialet i verdens overflødige (og brugte) materialer og produkter ved at matche dem med nye anvendelsesformål. Ud over COWI er EWII, VKR/VELUX pilotpartnere

Parametric Solutions: Leverer en cloudbaseret platform, der hjælper ejendomsudviklere og arkitekter med at træffe datadrevne beslutninger tidligt i designprocessen.

Treble: Tilbyder et nyt cloudbaseret softwareprodukt til håndtering af lyd og akustik i det byggede miljø. Softwaren bygger på en simuleringsmotor, der modellerer rummets akustik

Woodsense: Udvikler en IoT-løsning til overvågning af tømmerstrukturer for at forbedre kvalitetssikring og opdage evt. fugt- og andre skader i det øjeblik, de opstår.

 

  • Formålet med Urbantech er at koble danske styrkepositioner inden for arkitektur, design og byudvikling med international ekspertise, teknologisk innovation og forretningsudvikling.
  • Urbantech er grundlagt af COWI, VKR Holding/VELUX og EWII, som alle investerer både tid og penge i programmet. Urbantech er desuden støttet af foreningen Realdania og Industriens Fond.
  • Programmet faciliteres af Rainmaking i samarbejde med BLOXHUB, Dansk Design Center, Dansk Arkitektur Center og Amazon Web Services. Rainmaking driver og faciliterer programmet.
  • Udover virksomhedspartnerne og de filantropiske støttegivere, har Urbantech-programmet omkring 100 mentorer og investorer tilknyttet.

 

Læs mere på urbantechprogram.io

Kontakt

COWI-medarbejder Linda duncan Wendelboe

Linda Duncan Wendelboe
Head of Communication
Communication, Denmark

Tel: +45 56405351