COWI køber Stockholm-baseret virksomhed

COWI overtager pr. 28. april 2017 den Stockholm-baserede virksomhed Projektbyrån med speciale i projektledelse. Opkøbet er et led i COWIs strategiske fokus på at styrke vores position i Stockholm og fremme yderligere vækst i Sverige og på COWIs andre kernemarkeder.

24.03.2017

Med opkøbet får COWI styrket sine kompetencer inden for håndtering af de store, komplekse urbaniseringsprojekter, som er COWIs store vækstmotor i de kommende år.

Lars-Peter Søbye, CEO i COWI, glæder sig meget over den styrkede position i Stockholm og muligheden for at kunne tilbyde kunderne inden for blandt andet byggeri og byudvikling en endnu bredere vifte af kompetencer:

"Projektbyrån har et stærkt brand i den svenske hovedstad, og vores erfaring viser, at det netop er et omfattende kendskab og en markant tilstedeværelse rent størrelsesmæssigt, der skal til for at blive opfattet som en seriøs aktør i Stockholm – og dermed også på det svenske marked i det hele taget," siger han og fortsætter:

"Sverige er som det øvrige Skandinavien en del af COWIs hjemmemarked. Vi er stærkt til stede i landet med over 1000 medarbejdere på kontorer i blandt andet Gøteborg, Malmø og Stockholm og får nu tilført cirka 100 flere medarbejdere i Stockholm.

Vi har allerede oplevet en fordobling af vores vækst i Stockholm i løbet af de seneste tre år og har senest vundet det store byudviklingsprojekt Östlig Förbindelse, som fuldender ringvejen omkring Stockholm. Potentialet for yderligere vækst er enormt."

Stor efterspørgsel efter stærk kompetence inden for projektledelse

Projektbyrån har specialiseret sig inden for projektledelse og har udviklet særlige systemer inden for blandt andet økonomi- og tidsressourcestyring på projekter i byggeriet, men også i bredere byudviklingsprojekter.

Lars-Peter Søbye forklarer: "Med Projektbyråns stærke projektledelseskompetencer styrkes COWI inden for et stadigt vigtigere fagområde. Projekterne bliver i disse år hele tiden større og mere komplekse. De kræver ikke blot tværfaglige tekniske kompetencer, men også en ekstremt stor grad af projektledelse og -styring.

Det er ganske enkelt afgørende for succes, at deadlines og budgetter overholdes, at alle samarbejdspartnerne i projektet håndteres, og at vi kan hjælpe kunden med at navigere i et ofte komplekst interessentbillede."

Kompetencer i spil på tværs af markeder

Investeringen i den svenske virksomhed er ikke alene en investering i det svenske marked. COWI lancerede i 2016 sin nye forretningsstrategi One Step Ahead, hvor et centralt fokus er integrationen af kompetencer på tværs af sektorer og geografi.

"Når vi byder på de store infrastruktur- og byudviklingsprojekter både i Skandinavien og i udlandet, bliver det mere og mere afgørende, at vi sætter det rigtige team til opgaven. Et team kan sagtens bestå af medarbejdere fra eksempelvis Sverige, Danmark og Indien, som bidrager med ekspertise inden for henholdsvis infrastruktur, miljø, energi og byggeri.

Vores forventning er derfor også, at Projektbyråns kompetencer skal bringes i spil inden for hele COWIs portefølje og dermed være med til at styrke hele vores forretning," siger Lars-Peter Søbye og afslutter:  

"Vi er fortsat på udkig efter nye opkøb. Det kræver dog, at de rette virksomheder er til stede: Opkøb handler for COWI ikke om at købe volumen, men om at styrke virksomheden med de rette kompetencer."

COWI i vækst

Opkøbet af Projektbyrån er et led i COWIs vækststrategi frem mod 2020. COWI lancerede i starten af marts sit årsresultat for 2016, der viste en markant fremgang på både top- og bundlinje.

Projektbyrån Stockholm AB

Projektbyrån blev grundlagt i 1993 og er en førende virksomhed inden for projekt- og byggeledelse. Virksomheden har i dag cirka 110 medarbejdere fordelt på kontorer i Stockholm (hvor størstedelen sidder) og Uppsala, og omsætter for cirka 140 millioner SEK årligt.

Læs mere: http://www.projektbyran.se/

Kontakt

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 2025 7018