Elliott Bay Seawall vinder to Excellence in Concrete-priser

Washington Aggregates & Concrete Association kårer vinderne af Excellence in Concrete-priserne 2017.

Elliott Bay Seawall-projektet i Seattle har lige vundet to Excellence in Concrete-priser i 2017 i Washington – i kategorierne Public Works – Infrastructure og Sustainable Merit.

Digeprojektet til 210 millioner dollars består i høj grad af præfabrikerede betonelementer, hvilket forkortede byggetiden betydeligt, reducerede projektomkostningerne og minimerede påvirkningen af tilstødende ejendomme og virksomheder i byggefasen. Det nye dige er udført af præfabrikerede, specialdesignede paneler, faunapassager, overbygningssegmenter og præfabrikerede, gennemskinnelige fortovspaneler, som lyset kan trænge igennem og forbedre vandmiljøet under den 1.000 meter brede konstruktion.

Det nye dige vil ikke alene beskytte Seattle mod stormskader og kysterosion, men også mod seismisk aktivitet. Det nye diges fundament består af en celledelt jordmasse forstærket med cementmørtel for at hindre, at jorden bliver flydende i tilfælde af et jordskælv.

COWI North America var den førende rådgiver for bygningsprojekteringen i et team under ledelse af Parsons Corp, og vi er utroligt stolte af, at projektet har vundet priser i disse to kategorier. 

læs mere

Læs mere om priserne her.

Kontakt

Ida von Huth Friis
Specialist
Communication, BL International, Denmark

Tel: +45 31502850