Borgernes rådhus som løftestang for nyt Høje Taastrup C 

Foto: PLH Arkitekter

Byggeri Løsninger

Det nye rådhus er placeret som et centralt tårn midt i det grønne strøg i Høje Tåstrup C's nye bypark mellem City 2 og den fremtidige nye by. Huset bliver således omdrejningspunkt for den nye bydel.

Rådhuset opføres i ni etager med de borgerrettede funktioner i de to nederste etager, på førstesal kantine og mødecenter og på de næste seks etager fleksibelt indrettede arbejdsområder. På 9. etage er der udover byrådssal, møde- og undervisningslokaler en offentligt tilgængelig udsigtslounge og taglandskab.

Det nye rådhus skal være et demokratiets hus, der både indeholder de politiske, borgerrettede og administrative funktioner og skal samtidig være et åbent, fleksibelt og tilgængeligt rådhus for borgerne. Efter arbejdstid skal rådhuset kunne stilles til rådighed for kommunens borgere og samarbejdspartnere til forskellige aktiviteter, der kan være med til at aktivere den nye bydel.

PLH Arkitekter, ALL og COWI skal virkeliggøre det nye, fremsynede rådhus, hvor arealeffektive kvadratmeter, nye samarbejdsformer og ny teknologi er centrale elementer.

PROJEKTBESKRIVELSE:

Projektomfang
Ca. 8.500 m2

COWIs ydelser
Totalrådgivning

Bygherre
Høje Taastrup Kommune

Arkitekter
PLH Arkitekter
Atelier Lorentzen Langkilde (ALL)

Projektperiode
2020-2021

Kontakt

Peter Autzen
Project Manager
Buildings, East, Denmark

Tel: +45 4176 1750

COWI-PROJEKTER I HELE VERDEN