Lyngby Svømmehal, ny belysning

Kultur- og uddannelsesbyggeri Løsninger

Lyngby Svømmehal har fået ny stemningsfuld belysning, der samtidig øger sikkerheden i og omkring hallens bassiner.

Der har længe været ønske om at optimere belysningen i Lyngby Svømmehal - både af hensyn til sikkerheden for de badende og for helhedsoplevelsen for hverdagssvømmere og konkurrencesvømmere. Den nye belysning er specialdesignet til hallens arkitektur, indretning og brug.

Lysdesignet er planlagt i tæt samarbejde med Lyngby Taarbæk Kommune, som ønskede mere lys i hallen for at få den til at fremstå mere indbydende.

Stemningsfuldt energibesparende lysdesign

Tre store karakteristiske pendler med diameter på 130 cm oplyser området mellem langbanebassinet og udspringsbassinet og fremhæver mellemrummet mellem de to bassiner.

På spærene er der monteret nye loftsarmaturer, der kaster et asymmetrisk lys ind over bassinet, så det nu er muligt at se hele bunden, og som samtidig skaber et tydeligt lys langs bassinkanten på langbanebassinet.

Som et stemningsskabende element er der anvendt spot forskellige steder i hallen. Ved udspringsbassinet er der monteret en spot som tydeliggør udspringerne, så det især ved konkurrencer er muligt at se alle de små detaljer ved springet.

Lysstyring fra iPad og trykpanel inde i selve hallen giver medarbejderne fuld kontrol over belysningen, som kan tilpasses aktiviteterne i hallen.

Energiforbruget til belysningen er med det nye lysdesign mindsket med omkring 30% på trods af, at der er kommet flere armaturer og mere lys i hallen.

El og konstruktioner

Samtidig med lysprojektet har elinstallationerne gennemgået en større renovering. Kabelbakkerne er skiftet og monteret højere oppe på det lange ventilationsrør, der løber på langs gennem hallen.

Derudover blev betonkonstruktionerne er vurderet mhp. placering af lysarmaturer i loftet.

PROJEKTOPLYSNINGER

Placering:
Lyngby, Danmark

Bygherre:
Lyngby-Taarbæk Kommune

Projektperiode:
Februar – oktober 2018

Projektomfang:
Ny belysning i 2100 m² svømmehal og foyerområde. Svømmehallen har babybassin, udspringsbassin med vipper, 50 meters langbanebassin med seks baner, svømmeundervisning, fitness-zone, sauna og infrarød kabine.

COWIs ydelser:

  • Lysdesign herunder lysberegninger, visualiseringer, valg af produkter, testbelysning, lysstyringsprincipper og fokusering/regulering.
  • El-projekt
  • Konstruktioner
  • Udbudsmateriale
  • Koordinering af arbejdsmiljø
  • Tilsyn

Kontakt

Lisa Dam Trapp
Lysdesigner
Buildings, East, Denmark

Tel: +45 56402424

COWI-PROJEKTER I HELE VERDEN