COWI udvider i USA for at møde hastigt voksende havvindmøllemarked

14.11.2018

COWI udvider markant i USA bl.a. i forbindelse med sin rolle som rådgiver på Vineyard Wind i Massachusetts – det første store offshore vindenergiprojekt i USA. Projektet er en del af en større plan om at opføre 10 gigawatt-havvindmølleparker på den amerikanske østkyst.

I løbet af de næste syv år er 10 GW under udvikling i forskellige faser på den amerikanske nordøstkyst – herunder staterne Massachusetts, New York, Connecticut, New Jersey og Maryland.

Det første store havvindmølleprojekt er Vineyard Wind-projektet, som i første fase skal genere 800 MW elektricitet til Massachusetts. Vineyard Wind har valgt at benytte COWI som rådgiver på dele af projektet.

I den forbindelse er COWI i gang med at udbygge sine kompetencer i Boston. I løbet af de kommende ca. 3 år forventer COWI således at udvide sit kontor i Boston fra to medarbejdere til 80 - 100 medarbejdere med speciale inden for vindenergi. Udvidelsen sker både for at understøtte Vineyard Wind-projektet, og for at kunne imødekomme efterspørgslen på vedvarende energi på det amerikanske marked.

"Vi er godt rustet til at møde efterspørgslen med de kompetencer, vi har opbygget herhjemme i løbet af de sidste 20 år. Nu rykker vi ud, hvor markedet og vores kunder er. Derfor er vi nu i gang med at opbygge kompetencer og øge antallet af medarbejdere på vores kontor i Boston, som ligger centralt i forhold de projekter, der allerede er der, og der kommer i en nær fremtid," udtaler Jan Behrendt Ibsø, VP for Wind Energy and Renewables hos COWI.

FAKTA om projektet

  • Projektområdet ligger 23 km fra den nærmeste kyst og består af et areal på 650 km².
  • Navnet stammer fra den velkendte ø Marthas Vineyard, der ligger i kort afstand fra projektet.
  • Forventningen er, at den færdige havvindmøllepark skal generere energi til over 400,000 husstande og reducere CO₂-udledningen med 1,6 millions tons om året.
  • CIP ejer halvdelen af projektet og er projektleder, mens den anden halvdel ejes af amerikanske Avangrid.

Kontakt

COWI employee Jan Behrendt Ibsoe

Jan Behrendt Ibsø
Group Senior Market Director
Energy International Management, Denmark

Tel: +45 41 76 05 47