COWI udvider i USA for at møde hastigt voksende havvindmøllemarked

14.11.2018

COWI udvider markant i USA bl.a. i forbindelse med sin rolle som rådgiver på Vineyard Wind i Massachusetts – det første store offshore vindenergiprojekt i USA. Projektet er en del af en større plan om at opføre 10 gigawatt-havvindmølleparker på den amerikanske østkyst.

I løbet af de næste syv år er 10 GW under udvikling i forskellige faser på den amerikanske nordøstkyst – herunder staterne Massachusetts, New York, Connecticut, New Jersey og Maryland.

Det første store havvindmølleprojekt er Vineyard Wind-projektet, som i første fase skal genere 800 MW elektricitet til Massachusetts. Vineyard Wind har valgt at benytte COWI som rådgiver på dele af projektet.

I den forbindelse er COWI i gang med at udbygge sine kompetencer i Boston. I løbet af de kommende ca. 3 år forventer COWI således at udvide sit kontor i Boston fra to medarbejdere til 80 - 100 medarbejdere med speciale inden for vindenergi. Udvidelsen sker både for at understøtte Vineyard Wind-projektet, og for at kunne imødekomme efterspørgslen på vedvarende energi på det amerikanske marked.

"Vi er godt rustet til at møde efterspørgslen med de kompetencer, vi har opbygget herhjemme i løbet af de sidste 20 år. Nu rykker vi ud, hvor markedet og vores kunder er. Derfor er vi nu i gang med at opbygge kompetencer og øge antallet af medarbejdere på vores kontor i Boston, som ligger centralt i forhold de projekter, der allerede er der, og der kommer i en nær fremtid," udtaler Jan Behrendt Ibsø, VP for Wind Energy and Renewables hos COWI.

FAKTA om projektet

  • Projektområdet ligger 23 km fra den nærmeste kyst og består af et areal på 650 km².
  • Navnet stammer fra den velkendte ø Marthas Vineyard, der ligger i kort afstand fra projektet.
  • Forventningen er, at den færdige havvindmøllepark skal generere energi til over 400,000 husstande og reducere CO₂-udledningen med 1,6 millions tons om året.
  • CIP ejer halvdelen af projektet og er projektleder, mens den anden halvdel ejes af amerikanske Avangrid.

Kontakt

Jan Behrendt Ibsø
Senior Market Director
Wind Energy and Renewables, Denmark

Tel: +45 41760547