Gitte Gylling Olesen

Gitte Gylling Olesen

Sustainability Director, COWI

Gitte brænder for bæredygtighed i både byggeriet og i alle ledelses- og projektlag. Udadtil markerer Gitte sig både på konferencer, paneldebatter og i offentlige dialoger, som Gitte repræsenterer for en branche, der er klar og villig til at rykke på bæredygtigheden. Gitte er vant til at formidle til alle i værdikæden. Hun har været markant på bæredygtighedsdagsordenen i mere end ti år og har derfor en tung faglighed, når det kommer til at inkorporere bæredygtighed i organisationer og processer, så COWI som virksomhed kan bidrage med den grønne omstilling.

#Bæredygtigt byggeri
#Bæredygtighedsledelse
#Cirkulær økonomi

Se Linkedin-profil

artikler

NY BÆREDYGTIGHEDSDIREKTØR I COWI: JEG KUNNE ØNSKE MIG ET HØJERE AMBITIONSNIVEAU

Cowis nye bæredygtighedsdirektør har især fokus på, at bæredygtighed lever på tværs af alle afdelinger i ingeniørvirksomheden.

Læs artiklen >

COWI UDNÆVNER BRANCHEPROFIL SOM FØRSTE ’SUSTAINABILITY DIRECTOR’ I DANMARK

Nyoprettet direktørstilling skal strømline COWIs bæredygtighedsindsats på tværs af den danske forretning og accelerere koncernens omstilling til en forretning, der udelukkende hviler på bæredygtige projekter.

Læs artiklen >

SÅDAN GØR VI CIRKULÆRT BYGGERI OPERATIONELT I HVERDAGEN
I Danmark genanvendes op mod 89% af de materialer, vi står tilbage med i forbindelse med nedrivning af et byggeri. Dog er den procentuelle værdi, som de genanvendte materialer har i forhold til de originale materialers værdi, ikke lige så høj. Faktisk er værdien man står tilbage med, efter byggematerialerne er blevet behandlet, ofte nede på 2% af materialets oprindelige værdi. 

Læs artiklen >

River between buildings - Sluseholmen in Denmark
DET SKAL DU VIDE, NÅR ÆNDRINGERNE TIL BYGNINGSREGLEMENTET TRÆDER I KRAFT 1.JANUAR 2023

De nye ændringer til Bygningsreglementet (BR18) kommer til at sætte en grøn dagsorden for fremtidens byggeri. Med CO₂ begrænsninger til større byggeri og generelle krav om dokumentation af klimaaftryk, er der for alvor taget nogle nødvendige og tidssvarende skridt, som skal være med til at nedbringe CO₂ niveauet i en af Danmarks store, forurenende industrier.

Læs artiklen >

pile of red bricks
NYT COMMUNITY SKAL SIKRE SKALERING AF CIRKULÆRT BYGGERI

Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet (VCØB) lancerede i februar 'VCØB Community'. Det nye fællesskab, som foruden videncenteret består af omkring 30 andre virksomheder, har til formål at fremme løsninger inden for cirkulært byggeri. COWI træder ind som samarbejdspartner i det nye initiativ, og spiller dermed en aktiv rolle for mere cirkulær økonomi på tværs af branchen.

Læs artiklen >